Vad är Fried Sallad?

February 22

Stekt sallad är en måltid eller på sidan av sallat värms snabbt i en stekpanna. Kockar förbereder den med oljor och kryddor som de själva väljer. Även ingredienser liknar vanliga kalla sallader, folk gillar stekt sallad eftersom uppvärmningen tar subtilt ut sötman av anläggningen, vilket gör greenerna mindre bitter och roligare att äta. En kock kan också förbereda stekt sallad som en bättre ackompanjemang andra uppvärmda livsmedel.

För att göra stekt sallat, värmer en kock en liten mängd olja i en stekpanna. Om stekt ris receptet kräver ingredienser såsom lök, frön, nötter eller potatis, kocken wok dem i oljan innan du lägger till sallad att säkerställa att de kokas till rätt grad. När han lägger till sallad, lämnar han den i pannan bara tills salladen börjar få färg eller något wilts, som tar 4:59 minuter beroende på vilken typ av sallad och mängden värme som används. Det sista steget är att lägga några extra beläggningar eller kryddor såsom matlagning sherry, risvin, soja och salt och peppar, gungade sallad tills fördelningen är jämn.

När en kock har stekt sallad färdig, måste han tjäna det genast, helst på en uppvärmd platta. Detta är nödvändigt eftersom sallat, liknar andra greener, svalnar snabbt. Som sallad använder värme, fukt också dras bort från skålen, orsakar vissnande.

Även om alla sallat tekniskt är acceptabelt för stekning, de bästa sallat är de som är skarpa med en fast stam, såsom Romaine. Dessa sallat har en struktur som bättre står emot hetta matlagning och är mindre benägna att vissna lika lätt. Lummiga ringlad salladsvarianter fungerar inte riktigt lika bra, men kanske har en smak eller färg kocken verkligen vill. Näringsvärdet på sallat är en annan fråga när du gör skålen. Oavsett vad sallat väljs bör kocken torka den efter förberedande tvätt för att förhindra att sallad från braising istället för att steka ordentligt.

En faktor som drastiskt kan ändra smak av stekt sallat är oljan i vilken den är kokt. För en grundversion, är oskuld eller extra jungfruolja bra, men en kock kanske vill ha något annorlunda beroende på vad annat är stekt med sallad. Till exempel, om kocken vill lägga till hackade, rostade jordnötter, jordnötsolja kan fungera bättre.

Stekt sallad fungerar bra av sig själv, men den kan också användas som en sallad säng för andra livsmedel, såsom stekt ris eller fisk. Det fungerar bra i asiatiska köket, men på grund av olika recept tillgängliga, kockar över hela världen kan använda detta sätt att förbereda sallad. Det kan ta lite tid för människor att vänja sig vid tanken att kokta sallat kommer inte att vara mosig, dock, och folk kan se skålen som en oddity vid första beroende på deras kultur och kulinariska bakgrund.

  • En stekpanna, som kan användas för att göra stekt sallat.
  • Stekt sallad kan göras med hjärtvänlig jordnötsolja, som har en hög rökhörna.