Hur väljer jag det bästa Conveyor Design?

March 6

Det är typiskt nödvändigt att överväga din specifika applikation, och identifiera några olika faktorer om de objekt som du behöver för att flytta, för att välja den bästa transportdesign. Om du behöver flytta pulveriserade ämnen då en flygmekaniska betingelser, vakuum, eller pneumatisk transportör kommer vanligtvis vara det bästa valet, men en vibrerande design kan också fungera bra på sträckor (1,8 m) sex fot eller mindre. Större föremål, såsom lådor och pallar, är oftast en bra passform för en bältade transportör, men vissa mönster kan också vara väl lämpad för lösa ämnen också. Oavsett den specifika typ du väljer, kanske du också vill uppmärksamma några allmänna aspekter av transportör utformning, såsom flexibilitet, tillförlitlighet och energieffektivitet.

Det finns många olika typer av transportör konstruktioner, som var och en kan vara bäst lämpade för en eller flera särskilda tillämpningar. Innan du börjar söka efter en transportör, kommer du först vill identifiera vilken typ av design som fungerar bäst för dina behov. Om du behöver flytta pulver, chips, små delar, eller andra liknande substanser över relativt långa avstånd, kommer någon typ av slang transportör normalt vara det bästa valet. En flygmekaniska betingelser transportören är en design som kan röra sig pulver ämnen utan behov av kostsamma luftfilter, men pneumatiska system kan vara mycket mångsidig.

Skoptransportörer är ett annat alternativ som kan vara bra för att flytta lösa ämnen samt, i synnerhet tunga pulver och smådelar som inte kräver dammkontroller. Vibrerande transportband mönster kan också vara ett bra val om du behöver flytta en mängd olika föremål över relativt korta sträckor, och de har väldigt få delar att bryta ner så underhåll är typiskt billigt. Bältade transportörer är en av de mer mångsidiga system, eftersom de kan täcka långa spännvidder, gå upp och ner lutningar, och använd knapar eller andra speciella bältes mönster att transportera många olika objekt.

Bortsett från att välja rätt typ av transportörsystem, det finns också ett antal andra generella faktorer att titta på när man väljer den bästa transportdesign. En viktig faktor är flexibiliteten, som hänvisar till hur lätt en design kommer att vara att ändra om dina behov förändras. Det är ofta en bra idé att välja en modulär transportör utformning, eftersom det kan tillåta dig att enkelt koppla in fler komponenter om du hamna behöver mer kapacitet senare. Tillförlitlighet är en annan viktig fråga när man väljer en transportdesign, eftersom en billig enhet som bryter ner regelbundet kan hamna kostar dig mer på lång sikt på grund av förlorad produktivitet och reparationsavgifter. Designs som lätt underhålls kan också hjälpa dig att spara pengar på lång sikt, särskilt om de flesta av de viktigaste komponenterna kan snabbt bytas ut vid behov.