Hur skriver jag ett bud förslag?

March 2

Skriva ett förslag bud innebär att beräkna priser, skriver sälja innehåll och sätta ihop en professionell presentation. För att beräkna priser, måste en individ förstår hans kostnader, forska tävlingen och avgöra om ny utrustning eller förnödenheter kommer att behövas. Efter beräkning av kostnaderna bör ett markup skattesats eller belopp läggas till denna figur och jämfört med konkurrenterna. Med denna sista siffra, kan förslaget skapas med ett personligt brev, uppgifter om den föreslagna tjänsten, försäljning kopiera och bud. Huruvida budet förslag lämnas in via e-post eller vanlig post, bör presentationen vara professionell, med en brev, inga stavfel eller grammatiska misstag och bra organisation.

Beräkning av priset för ett förslag bud är ett av de första stegen i att skriva en. Beräkningen bör omfatta alla kostnader i samband med projektet, såsom material, arbetskraft och uppgraderingar. Om ny utrustning eller maskiner måste köpas för att slutföra detta projekt, då hela kostnaden för den bör ingå, om det kommer att användas för framtida projekt samt - om den kommer att användas för framtida projekt, är det acceptabelt att endast omfatta en bråkdel av kostnaden i beräkningen. Efter att ha lagt ihop alla kostnader bör en markup skattesats eller belopp ingå för att göra en vinst. Om man är osäker på vad denna takt borde vara, kan forska konkurrentpriser vara användbara.

Skriva budet förslag börjar med en bokstav som inkluderar tacka verksamheten för möjligheten att lämna anbud, som beskriver den föreslagna tjänsten eller produkten och beskriver vad nästa steg är att säkra budet. När man beskriver den föreslagna tjänsten, bör budet förslaget innefattar hur bolaget skiljer sig från konkurrenterna, hur tjänsten passar deras specifika behov och vad som väntar när det slutliga resultatet. Brevet ska också framgå vad företag behöver göra för att säkra bud, till exempel som att underteckna ett slutet avtal, betala en deposition eller schemaläggning ett ansikte mot ansikte möte.

Alla verifikationer bör ingå med budet förslag brevet. Vissa kunder kräver prov på tidigare arbete, rekommendationsbrev eller ett CV, till exempel. Dokumenten bör presenteras i den ordning som anges av kunden och dubbel kontrolleras för att säkerställa ingenting saknas. Om skrivelse kommer att skickas med vanlig post, bör ett stort kuvert användas för att skapa en trevligare presentation än en överfylld standardkuvert. Dessutom bör de dokument vara fri från rynkor, rent och prydligt häftas ihop. Om förslaget ska skickas via e-post, då e-post bör omedelbart visa brevet med stöd bifogade handlingar i en filstorlek lätt nedladdning.