78 Skatte Tips för kanadensare Cheat Sheet

March 31

När ska du lämna din kanadensiska deklaration? Hur får man saknade skatteblanketter från Canada Revenue Agency? Dessa är bara ett par av de vanligaste frågorna som uppstår på skatt tid. Denna artikel ger dig de svar du behöver för att eliminera skattetids stress och oro.

 • Var ska jag lämna?

  Om du väljer att pappers lämna din retur, den adress där du skickar din deklaration beror på var du bor. Den Kanada Revenue Agency (CRA) skickar du adressetiketter i din skattepaketet varje år, men om du har tappat bort dem kan du besöka CRA webbplats för att få adressen till skattekontoret där du ska skicka din retur. Du kan också ringa 1-800-959-8281 för att begära denna information.
 • När är min återkomst beror?

  Din självdeklaration beror den 30 april varje år, eller 15 juni om du eller din make drev ett företag i år, men om du är skyldig beskatta din betalning sker på eller före den 30 april). Om du är skyldig skatter, se till att din retur överförs eller poststämplat före midnatt på förfallodagen för att undvika sena arkivering skattetillägg och ränta.
 • Vad händer om jag fil sent?

  Om du lämnar in din retur sent och du är skyldig skatter, kommer du automatiskt att debiteras en straffavgift på 5 procent av ditt saldo grund. På toppen av det, kommer du att möta en straffavgift på 1 procent av saldot på grund för varje månad din avkastning är utestående, till maximalt 12 månader. Och glöm inte räntan: CRA avgifter intresset, förvärras dagligen, på utestående saldon och påföljder. Vid tidpunkten för skrivande, räntan på förfallna skatter var 5 procent, men detta kan ändra kvartalsvis.
 • Kan jag ändra min återkomst om jag hittar ett misstag?

  Ja, kan du lämna in en T1 Justering på blankett T1-JUST "T1 Justering Request," för att ändra din avkastning för eventuella misstag du kan hitta i efterhand. Du kan även begära ändringar nätet under "Mitt konto" alternativet på CRA webbplats.
 • Var kan jag få saknade former?

  Majoriteten av CRA Formulär finns att hämta från CRA webbplats. För att beställa blanketter via telefon, ring 1-800-959-2221. Om du saknar paketet och guide skickas till dig av CRA, kan du plocka upp en kopia på ditt lokala postkontor.

Var man får tag Hjälp med din kanadensiska självdeklaration

Frågor om att dechiffrera Kanada Revenue Verkets blanketter? Undrar du när du får din inkomst skatteåterbäring eller din GST kredit? Här är den kontaktinformation du behöver, inklusive avgiftsfria telefonnummer och webbadressen, för att få svar du vill ha.

 • CRA webbplats
 • Har en inkomstskatt fråga? Ring 1-800-959-8281.
 • Undrar var din återbetalning är? Ring 1-800-959-1956.
 • Väntar på ditt GST kredit? Ring 1-800-959-1953.
 • Väntar på ditt Kanada Child Tax Benefit eller Universal Child Care Benefit? Ring 1-800-387-1193.

Top skattereduktion Tips för kanadensare

Nästan varje kanadensiska vill betala mindre i skatt. Den här artikeln anges de bästa sätten att minska vad du är skyldig att Kanada Revenue Agency (CRA), från Registrerad Pensionssparande Plan (RRSP) och Tax Free sparkonto (TFSA) bidrag till pensionsinkomstdelning. Följ dessa fyra tips och du kommer att sänka din skatt!

 • Spara i skatteeffektiva konton.

  När du har extra pengar att investera, se till att du investera det på ett sätt som gör att du kan betala den minsta mängden av skatte möjligt. När du arbetar, som innebär att man bidrar till din RRSP varje år sedan du får ett skatteavdrag för bidrag. Dessutom är alla kapitalavkastningen fri från skatt. Du behöver inte betala skatt förrän uttag görs. Och alla i Kanada under 18 år bör inrätta ett TFSA till sin maximala förmåga. Varför? Du betalar ingen skatt på kapitalinkomster och alla uttag är skattefria. Varför betala skatt på kapitalavkastning, om du inte behöver?
 • Inkomst split för familjen skattebesparingar.

  Det finns många sätt att dela din skattetrycket med andra i din familj. För pensionärer som får pension eller registrerade Retirement Income Fund (RRIF) betalningar, pensionsinkomster delning mellan makar innebär att du nu klippa din skatteutgifterna och potentiellt minska effekterna av trygghet vid ålderdom (OAS) clawback! Du kan också dela dina kanadensiska pensionsplanen (CPP) förmåner för fler skattebesparingar. För dem med placeringstillgångar, och familjemedlemmar beskattas lägre priser finns det många strategier såsom en föreskriven ränta lån som kan hjälpa dela skattebördan. Det viktiga är att veta när inkomstdelning är juridiskt möjligt.
 • Arkiv din deklaration i tid.

  Medan arkivering avkastningen på din tid kommer inte tekniskt minska din skatteskuld, kommer det att hjälpa dig att undvika kostsamma skattetillägg och ränta. Om du inte filen i tid, och du är skyldig pengar, är straff debiteras. Dessutom, om du inte ante på din skattsedel, kan de räntebetalningar vara enorm. Du kanske är bättre att ta ett banklån för att betala skatten om du kan säkra en lägre takt än CRA tar betalt. Fil och betala senast den 30 april för att undvika dessa kostnader.
 • Utnyttja skattefria förmåner i arbetet.

  Anställda tycker ofta finns det inget de kan göra för att minska sin skattebörda; Men kan det finnas många roliga grejer som erbjuds på jobbet som du kan dra nytta av och inte betala någon extra skatt. Vissa objekt att begära inkluderar RRSP eller pensionsavgifter som betalas av din arbetsgivare, anställningsrelaterade rörliga kostnader, personlig rådgivning, upp till $ 10.000 av dödsfallsersättning, utbildningskostnader, interna gym, i hus daghemstjänster och handelsvaror rabatter, bland annat.