Vad är en Drill Press?

April 11

Borren har varit en stapelvara i den arsenal av träarbetare, snickare och maskinister i många år, och mångsidigheten hos detta verktyg har bara ökat de senaste decennierna. När noggrannhet är nyckeln till framgång, kommer yrkesverksamma vända sig till en pelarborrmaskin, eller en vertikal borr som är fäst vid en bordsskiva, arbetsbänk, eller i golvet. Även känd som en bänk borrmaskin, är den kapabel att borra exakt placerade hål på specifika djup, bredd och rakhet.

Detta verktyg består av en bas, kolonn, spindel, och borrhuvudet. Basen kan vara en bordsskiva eller den kan byggas in ben tillverkade av metall; varje en innehåller en tabell, eller en yta att vila de material som skall borras. Den är placerad nedanför borrspindeln och huvudet, som snurra och hålla lite resp. En bänk pelarborrmaskin är mindre och mer bärbara, men en golvmodell är typiskt mer kraftfull och har fler alternativ tillbehör.

Borr pressen har en tre-beväpnad handtag som finns på huvudet som höjer och sänker borr. Dessa armar ger användaren mer kontroll över förflyttningen av bit och gör det lättare att använda. En djup-stop kan användas för att förhindra att bit från att röra sig förbi en viss punkt, så att användaren kan göra enhetliga djupgående hål på olika platser på vad materialet skall borras.

Storleken på verktyget bestäms genom att mäta avståndet från borrhuvudet chucken till kolonnen och sedan fördubbla den. Till exempel, om måttet mellan chuckens centrum till kolonnen är 8 inches (20,32 cm), då anordningen anses vara 16 inches (40,64 cm) tryck. Detta beror på, medan pressen kan borra ett hål 8 inches (20,32 cm) från sidan av en rak bräda, kan den borra in i centrum av en 16 tum (40,64 cm) cirkel, vilket innebär att detta är den största diametern hos ombord pressen kan hantera.

En borr tryck är typiskt motordriven och variabel hastighet, vilket innebär att användaren har att förbruka mindre ansträngning i att använda det än i handen borrning. Den variabel hastighet tillåter användaren att använda verktyg för en mängd olika uppgifter, från att borra hål för att slipmaterial. Den variabel hastighet tillåter även användaren att styra mängden kraft och friktion på borrkronan och därigenom förhindra onödigt slitage eller brott.

  • Maskinister använder pressar borra på en daglig basis.
  • Med hjälp av en pelarborrmaskin kräver mindre styrka och ansträngning än att använda en handborr.
  • En borr tryck är gjord av en bas, kolonn, spindel, och borrhuvudet.