Grundläggande Bevattnings Regler

January 19

Om det finns en aspekt av trädgårdsskötsel och som kan orsaka mer problem för start- och veteran trädgårdsmästare eller landskapsarkitekter då måste det vattning. Trots allt, om du inte får det att vattnas rätt, då du kan hitta dig själv inför alla typer av problem. Tricket ligger i att lära och följa de grundläggande bevattningsreglerna. Med ett fast grepp om dessa grundläggande regler, kommer du att kunna hantera de flesta, om inte alla, vattna frågor när de uppstår.

  • Wilting är dålig. En av de första och mest grundläggande, regler vattning är att lära att vissnar är dåligt. Detta innebär att du inte bör, om möjligt, vänta med att vattna dina växter eller blommor tills de har börjat sloka. Hängande, och andra symptom på vissnande, är ett tecken på en blomma eller växt som inte är mycket robust och mer mottagliga för andra problem såsom insekter och sjukdomar. Börja vattna dina växter vid de första tecknen på dem är törstig, såsom hårt eller knaprig jord och löv som brukade vara glansig nu tråkig och håglös.
  • Vatten tidigt för bästa resultat. Ett av de enklaste misstagen för att göra är att vattna dina växter på olämplig tidpunkt. Helst är den bästa tiden att vattna din trädgård och landskap tidigt på morgonen, när temperaturen inte är så hög som det blir senare under dagen. Om du inte kan vatten på morgonen, sedan vatten senare på natten när solen har satt. Att göra detta kommer inte bara att skydda vattnet från att avdunsta innan den är helt absorberad i marken, men också bidra till att förhindra eventuella brännande från solen när den träffar vattnet själv.
  • Var inte rädd för att gå djupt. Är annat vanligt sätt att överträda mot de grundläggande vattning regler för att inte gå tillräckligt djupt med din vattning. För de flesta människor, när de vattnar sina trädgårdar och landskap kommer vattnar ofta, men grunt på ett regelbundet schema som du kan ställa in klockan till. En bättre metod vore att följa en mer "naturlig" inställning av vattning djupt varje så ofta varvas med några grunt vattning. Anledningen till detta är att de flesta växter kommer att ha sina rötter djupare än en tum, så att vattnet kommer att behöva penetrera åtminstone så långt.
  • Fokusera på din jord och inte växten. När vattning, börjar trädgårdsmästare normalt kommer att fokusera mer på anläggningen snarare än på själva marken. Beroende på vilken typ av blomma, kan detta leda till alla typer av problem. Det finns blommor som inte gillar att bli blöt, så när de gör de börjar stänga upp vilket kommer att hamna orsakar dem att bli mottagliga för insekter och sjukdomar. Så mycket som möjligt måste du ha vattenleveransmetod inriktad mer mot jorden än växterna själva. Om möjligt, använd en dropplinje för att leverera vatten direkt mot växternas rötter och kringgå risken att träffa bladen alla tillsammans.