Ta bort fläckar från Silk Klädsel

October 13

Har du någonsin märkt hur vackra siden är? Vid användning som kläder tyg, kan det vända nästan varje outfit till en exotisk och elegant affär. Om silke utnyttjas som ett klädselmaterial samma egenskaper kan ofta förlängas till ett helt rum. Men precis som med silke kläder, siden klädsel kräver ofta lite extra speciell vård. Ta bort fläckar från siden klädsel är en sådan situation.

Ta bort fläckar från siden klädsel brukar inte kräver att du helt enkelt dra ut en trasa och börja torka upp allt. Istället finns det några konkreta steg som du måste följa för att få bästa möjliga resultat. Medan vissa av dessa steg kanske inte verkar särskilt viktiga, i verkligheten är de. Silke är ett mycket unikt material som har en intressant balans mellan känsliga och tuffa. Om du inte följer dessa steg exakt, kan du hamna skada silke även när du försöker rengöra den.

  1. Vakuum. Det första steget i att ta bort fläckar från siden klädsel är att dammsuga det drabbade området. Detta kommer att plocka upp och ta bort eventuella lös jord, smuts, smulor och annat skräp som fortfarande kan vara på fläcken. Bäst av allt detta kommer att hjälpa att ta bort även de små sakerna som du inte kan se väldigt lätt. Så se till att du gör ett grundligt arbete, och inte missa något. I själva verket skulle det även vara en god idé att börja göra detta på regelbunden basis, så att det inte finns någon uppbyggd som gör att fläckar för att bilda lättare.
  2. Identifiera fläcken. När du har sugits färgade område du behöver för att identifiera fläcken om det alls är möjligt. Anledningen till detta är att olika fläckar kräver olika tekniker och material för att städa upp. Exempelvis oljebaserade fläckar (t.ex. parfym) måste rengöras med användning av majsstärkelse och ett vakuum. För kaffe och te fläckar måste rengöras med lite glycerin och lite varmt vatten. Vatten fläckar du måste blanda åtta droppar väteperoxid med åtta matskedar vatten. Oavsett vilken metod du väljer att använda, se till att du testa det i en undanskymd plats för eventuella skador på färger och tyger.
  3. Tvätta försiktigt fläcken. När du har fastställt vilken typ av fläck, försiktigt börja städa fläcken borta. Vanligtvis kräver att du antingen klapp eller svamp det färgade området rent. Fortsätt att upprepa tvättprocessen tills fläcken tas bort. Se till att du sköljer området rent också, med rent varmt vatten och klappa eller snyltar in den färgade området.
  4. Pat området torka. Nu när du har tagit bort fläcken från din siden klädsel, börjar klappa området torrt. Badda försiktigt området med en ren handduk, och få det så torrt som du eventuellt kan. Gnugga inte eller gnida eftersom du av misstag kan skada eller tänja de silkesfibrer. Du kommer inte att kunna få silke helt torr på detta sätt, men du kommer att ta bort det mesta av fukten och möjliggöra en snabbare torkperiod.
  5. Låt silke sitta över natten. Låt klädseln att sitta över natten för att torka. Under denna tid ska du inte använda klädseln eftersom det kan mycket lätt åter färgas i dämpad skick.