Vad är en Travel Mikroskop?

October 11

En resande mikroskop är ett mikroskop som används för att mäta mycket små föremål. Exakta mätningar på skalan som kan visas i ett mikroskop är svåra eller omöjliga att erhålla med blotta ögat; en resande mikroskop kan forskaren att få en mycket noggrann och exakt mätning. Dessa mikroskop används i ett antal laboratoriemiljöer, och tillverkas av flera företag som producerar mikroskop och relaterade produkter. Eftersom denna typ av mikroskop är lite av en specialitet objekt, kan det vara något dyrt, speciellt om det har mycket höga nivåer av optisk upplösning.

Som en vanlig mikroskop, har en resande mikroskop ett huvud utrustat med linser som kan användas för att förstora och fokusera på ett litet föremål. Huvudet, dock är monterad på en löpare som kan förflyttas längs en skala. Med objektet fixerad på plats, kan huvudet manipuleras för att göra mätningar av objektet som studeras. Klassiskt, använder en resande mikroskop en Nonieskala, en mycket exakt typ av skala som används för vetenskapliga mätningar på grund av sin extrema noggrannhet och förmåga att mäta mycket små steg.

Forskare kan också montera en kamera på mikroskop, använder kameran för att dokumentera det objekt de studerar och mätprocessen. Dokumentation kan vara användbart för en mängd olika skäl, allt från att vilja dokument varje skede av forskningen i fall uppstår tvister i framtiden att vilja kunna ansluta kameran till en projektor för att visa studenter och forskarkollegor vad som händer i verkliga tid.

Eftersom en resande mikroskop är monterad på en skala, det kräver någon speciell vård. Mikroskopet måste vara väl underhållna och skyddas mot stötar och stötar, eftersom detta skulle kunna kasta kalibreringen av skalan av. Samtidigt som iväg till en liten grad på en stor mätning kanske inte ses som slutet på världen, att mätningarna äger rum på en mikroskopisk nivå behov vara mycket exakt, eftersom felet kan vara ganska betydande. Liksom andra mikroskop, bör den resande mikroskopet rutinmässigt täckt när den inte används för att förhindra damm från att komma in i huvudet av mikroskopet och ge visst skydd mot temperaturförändringar.

Flera företag säljer begagnade och renoverade reser mikroskop. Detta kan vara ett tilltalande alternativ till att betala detaljhandelspriset på en helt ny mikroskop. Dessa mikroskop åtföljs med en garanti från företaget som försäkrar köpare att mikroskopet är korrekt kalibrerade och alla delar är i funktionsdugligt skick.

  • Tre paramecia ses i mikroskop.