Vad betyder "Bakom Eight Ball" Mean?

June 21

Den idiomatisk engelska frasen "bakom åtta bollen" används för att indikera att någon eller någon grupp är i en dålig situation, eller en utmanande omständighet som inte är lätt att lösa. Denna allmänt negativ mening kan reduceras till mer tekniska och kortare synonyma fraser som "i trubbel." Engelsktalande förstå användandet av "bakom åtta bollen" som en mer färgglad sätt att beskriva en utmaning eller negativt tillstånd.

Även information om ursprunget av frasen skiljer, de flesta är överens om att "bakom åtta bollen" kommer från spelet omväxlande kallas pool eller biljard. I vad som är utan tvekan den vanligaste typen av biljard spel, speciellt i många engelsktalande länder, har åtta bollen särskild betydelse. Pool eller biljard innebär att man använder en uppsättning numrerade kulor, alla av samma storlek och vikt, men målade i olika färger och mönster. En av dem, oftast en solid svart boll, är numrerad "åtta."

Den vanligaste typen av biljard spel som ledde till användningen av idiomatisk fras kallas ofta "åtta bollhav." I det här spelet, spelarna försöka träffa alla en uppsättning bollar i olika fickor i ett horisontellt bord, med långa pinnar, eller signaler. Den åtta bollen är tänkt att drabbas sist, och sätta bollen i en ficka tidiga resultat i att förlora spelet.

På grund av spelreglerna enligt ovan, spelarna måste ta särskild problem med åtta bollen. När åtta bollen står i vägen för en önskad skott, det gör det svårt för den enskilde spelaren att lyckas. Detta är den problematiska situation som leder till den metaforiska användningen av uttrycket "bakom åtta bollen."

Med denna underliggande metafor, där bokstav åtta bollen representerar en utmanande pussel eller dilemma, verkar det som det idiomatiska uttrycket "bakom bollen" skulle användas för något som också utgör en viss mental utmaning. Även om detta ibland är fallet, engelsktalande även nu använda uttrycket för ett mer allmänt problem i samband med förhalning, såsom att vara "bakom åttan" på jobbet, vilket kan innebära generellt att ligga bakom sig på arbetet, snarare än överväger ett specifikt problem . I dessa typer av användningsområden, högtalare använder "bakom åtta bollen" är en fras som är generellt synonymt med "under tryck."

  • "Bakom åttan" nästan säkert kom från omgång biljard.