Vad är Earl Grey Tea?

June 19

Earl Grey är en blandning av te som är starkt smaksatt med bergamott. Den distinkta smaken av bergamott yrar den färdiga te, skapar en klassisk lätt och uppfriskande smak. Många konsumenter tycker om Earl Grey som kvintessensen engelska te, och det är faktiskt ofta serveras te och andra sociala evenemang i Storbritannien. Många företag gör blandningar av Earl Grey som finns i både påsar och lösblad formuläret.

Teet är uppkallad efter den andra Earl Grey, som tjänade som premiärminister på 1830-talet. Enligt legenden Earl fick te som en diplomatisk gåva, förmodligen i tack för att rädda någons liv. Teet växte till att bli ett populärt erbjudande i Earls privata hem, och han förde blandningen till sitt te köpman, Twinings i Strand och bad dem att replikera det. Twinings släppt den första officiella Earl Grey och det blev snabbt en favorit.

Många människor är under det felaktiga intrycket att Earl Grey är en typ av te. Faktum är att alla svarta teer kommer från Camellia sinensis anläggningen. Bladen av växten skördas vid olika tidpunkter och hanteras på olika sätt att producera allt från vitt te till svart te, och Earl Grey blandar traditionellt en blandning av indiska och Sri Lanka teer. Vissa producenter lägger också en antydan till Lapsang souchong att ge Earl Grey en lätt rökig, rik smak.

Eftersom bergamott är en stark arom, kan det täcka upp för te av en sämre kvalitet. Därför bör personer som är oroade över lönegraden i sin te läsa förpackning noga. Lösblad te tenderar att vara av bättre kvalitet, medan vissa säckar teer kan vara ganska obehagligt. Om smaken av Earl Grey är inte riktigt i smaken, vissa konsumenter njuta Lady Grey, en variant som lägger pomerans och citron till blandningen, förändra smaken ganska dramatiskt.

När bryggning av svart te, är det viktigt att endast branta den för 3-5 minuter. Stöp teet under en längre tidsperiod kommer att resultera i en bitter kopp te, såsom tanniner lakas från bladen. Om du önskar starkare te, använda fler teblad per kopp vatten. Du kan också hända att kvaliteten på ditt te förbättras när du värmer tekannan eller kopp du brygger in med en snabb virvel av kokande vatten innan bryggning.

  • Löst blad Earl Grey tenderar att vara av högre kvalitet.
  • Bergamott är det som ger Earl Grey sin unika smak.
  • Earl Grey anses av vissa vara den avgörande brittiska te.
  • Tea kvaliteten förbättras när tekanna eller kopp värms med kokande vatten innan bryggning.