Vad är en Bluetooth Marketing enhet?

June 19

En Bluetooth marknadsföring enhet är en stationär enhet som skickar marknadsföringstexter eller bilder till närliggande Bluetooth-aktiverade mobiltelefoner. Den mobiltelefon användaren kan antingen ignorera eller acceptera det inkommande meddelandet eller stänga av Bluetooth kapacitet så att den inte tar emot ytterligare meddelanden. En Bluetooth marknadsföring enhet tillåter företag att annonsera lokalt på enheter som finns inom räckhåll för dess signal. Vissa användningsområden för den här enheten inkluderar skickar reklamerbjudanden, produktlanseringar eller speciella händelse. Användare som känner att Bluetooth marknadsföring enhet sänder ut spam kan stänga av "upptäckten" läget på sina telefoner för att inte ta emot ytterligare meddelanden.

Användningar av ett Bluetooth marknadsföring enhet inkluderar ger användare av Bluetooth mobiltelefoner med specialerbjudanden, låta dem veta när nya produkter är tillgängliga eller informera dem om en kommande händelse. Vissa företag också använda den för att skicka ut gratis apps, skärmsläckare eller ringsignaler som marknadsföringsredskap. Lokala företag tenderar att gynnas mest av den här typen av marknadsföring sedan signaler endast kan skickas ut till användarna inom närhet till enheten. Även om mobiltelefoner är oftast det främsta målet för dessa annonser, datorer, bärbara datorer och andra Bluetooth-aktiverade elektronik kan också ta emot signalen.

Specifikationer för varje Bluetooth marknadsföring enhet varierar beroende på märke och modell, men existerar några standardfunktioner. Om enheten kräver anslutning, då användaren måste utföra ytterligare åtgärder för att se annonsen. Annonser lagras inte på mobiltelefonen, och frekvensen av att skicka meddelanden kan vara begränsad. Enheten ska kunna känna igen om en mobiltelefon är registrerad för att ta emot Bluetooth marknadsföring meddelanden.

Populärast av att använda en Bluetooth marknadsföring enhet ökar när Bluetooth mobiltelefoner vinna marknadsandelar. Den fulla potentialen av denna typ av marknadsföring har ännu inte nåtts, eftersom det fortfarande är relativt nytt. Annons byråer och företag utvecklar ständigt nya användningsområden för denna typ av reklam, till exempel sända en begränsad tid erbjudande till endast de som får ett meddelande.

Spamming är en av de viktigaste frågorna för den växande populariteten för Bluetooth marknadsförings enheter. Potential för missbruk av marknadsförare är hög, och toleransen för spam är låg för mobila användare. Även om mobila enheter kommer vanligtvis med möjlighet att undvika att bli upptäckt, kan användarna önskar flesta meddelandena och bara vill undvika att bli upptäckt av spam-enheter. Vissa Bluetooth marknadsföringsenheter kontrollera att ett meddelande har redan skickats till enheten innan du gör ett nytt försök, vilket begränsar användarna från att ta emot dubbla meddelanden när de passerar genom områden.