Vad bör jag tänka när man köper Motorcykel Däck?

June 18

Att investera i underhåll är en av de ansvarsområden som kommer med att äga en motorcykel. Köpa däck hör till denna kategori, men det är ofta inte så entydiga som det låter. Det finns ett antal saker som du behöver tänka på när man köper motorcykeldäck. Dessa inkluderar där du kommer att köpa dem, hur mycket du kommer att betala för dem, och garantin att du kommer att få.

Ett vanligt misstag att motorcykelägarna gör är att köpa däck med fel saker i åtanke. Många fokuserar bara på utseende och pris. Däck är viktiga delar av din cykel och innan du spenderar dina pengar, bör du utbilda dig om skillnaderna mellan de olika däcken och som är bäst för din cykel.

Du kommer att behöva ta ett beslut om hur länge du vill att dina motorcykeldäck för att hålla. Mjukt gummi är vanligtvis uppskattad för den mängd dragkraft som det ger. Mjukt gummi är dock inte lika imponerande när man betänker hur länge däcken sist. Dessa motorcykeldäck är kända för att bära ut mycket snabbare.

Fundera på om du har tillräckligt med pengar för att ersätta de båda däcken. Om svaret är nej, men det finns ett klart behov av att ersätta ett däck, se till att ditt köp matchar återstående gamla däcket. Det är unadvisable att rida på däck med olika konstruktioner.

Många människor har börjat förlita sig på sambandet mellan att köpa varor på Internet och spara pengar. Innan du tillämpar denna strategi för att köpa motorcykeldäck, inse att du faktiskt kan hitta dig själv att spendera mer pengar. Om du köper däck på Internet, måste du antingen montera dem själv eller låta någon annan utföra uppgiften. Om du behöver ha någon annan göra jobbet, bör du få uppskattningar för att i förväg.

Om du bestämmer dig för att köpa från en butik, leta efter det bästa erbjudandet. Många människor får allt som de behöver för sina motorcyklar från en viss cykelaffär. Detta kan bero på att de tror att de inte kan hitta vad de behöver på annat håll eller för att de är lojala kunder. Om ett fynd kan hittas, och termerna är angenämt, bör du dock ta det. Ett exempel på en affär som du kanske vill leta efter är ett erbjudande om gratis montering med ditt köp.

Tänk däckens garanti. Förutsätt inte att en tillverkares garanti gäller automatiskt. Också, inte anta att ett köp från en butik ger dig rätt till en butiksgaranti. Om du köper dina motorcykeldäck över Internet från en annan än en auktoriserad återförsäljare källa bör du inse att du kan förlora dina chanser för alla typer av garanti.

  • Off road motorcyklister ska köpa däck som är utformade för att användas över krok terräng.
  • Soft-gummi motorcykeldäck tenderar att slitas ut snabbt.