Vad är en Shop ritning?

June 16

En butik ritning är en uppsättning skisser och ritningar som är beredda före skapandet av olika typer av enheter. Tanken bakom ritningarna är att ge riktlinjer för tillverkning av dessa enheter, hjälpa till att se till att kvalitetsstandarder och andra specifikationer uppfylls. Ritningar av denna typ är vanligt för ett antal olika tillämpningar, inklusive tillverkning av prefabricerade byggnadskomponenter såsom hissar eller skåp. Fördelar som förknippas med dessa typer av bygghandlingar inkluderar möjligheten att säkerställa kvalitet, en viss grad av enhetlighet i dimensioner varje komponent, och förmågan att korrigera eventuella problem innan de har chansen att komplicera den aktuella installationen och konstruktion.

Proffs som normalt skapar ritningar, såsom ingenjörer eller arkitekter, inte förbereda typiska butiks ritningen. Istället är dessa typer av ritningar som normalt framställs genom entreprenörer, leverantörer eller tillverkare som svar på de behov som klienterna. Detta betyder inte att ritningar inte påverkar den tekniska ritningen som är gemensam för butiksritningar. I själva verket kommer detaljer som tillhandahålls av en ingenjör eller arkitekt lätta skapandet av en butik ritning som är att skala och passar fint med visionen om arkitekten. Tillverkare som förbereder ritningarna kan också använda dem när du arbetar med en klient för att utveckla den perfekta designen för ett specifikt projekt. Detta innebär butiken ritning kan avse en komponent som är massproducerade, eller en serie komponenter som anpassade utformade för en viss kund.

På sätt och vis är butiken ritning ett sätt att skapa komponenten på papper innan vi går vidare till uppgiften att tillverka komponenten med hjälp av material. Detta tillvägagångssätt gör det möjligt att justera dimensioner och andra element innan råvaror faktiskt används i någon typ av konstruktion. Ur detta perspektiv tjänar showen ritningen för att minimera avfall under uppförande eller under en tillverkningsprojekt, vilket i sin tur hjälper till att hålla projektkostnader inom gränserna för en budget.

En butik ritning förknippas ofta med prefabrice komponenter som används i byggprojekt. Det innebär att komponenter i projektet såsom kanalsystem för uppvärmning och kylsystem, stora inbyggda apparater, räknare, kök och badrumsskåp, och även prefabrice fönster och dörrar tillverkas ofta använder någon typ av butik ritning. Praktiskt taget vilken typ av millwork kommer att involvera användningen av en butik ritning som ett sätt att producera komponenter som är idealiska för det avsedda ändamålet. Användning av dessa typer av komponenter kan bidra till att påskynda konstruktion, eftersom de enhetliga dimensionerna hos de komponenter som är konstruerade med hjälp av ritningarna är matchade till de specifika behoven hos den konstruktionsdesign.

  • Entreprenörer, leverantörer eller tillverkare kan utarbeta en tillverkningsritningar som påverkar mer tekniska ritningar.