Hur vill kolla din bromsvätska

June 12

Precis som du regelbundet kontrollera oljan, överföring eller fönsterspolarvätska i bilen, bör du också kontrollera bromsvätskan. Tyvärr har de flesta människor helt enkelt bortse från detta lilla uppgift, och låt det vänta. Den vanligaste orsaken till detta är att bromsvätskan kontrollerades förra gången det var i för en låt upp, eller ett oljebyte. Detta är helt enkelt för farligt för en praxis för att fortsätta ändå. Lyckligtvis lära sig att kontrollera din bromsvätska är inte så svårt.

Material som behövs:

  • Gamla rena trasor
  • Lämplig bromsvätska
  • Bruksanvisning
  • Bra anti-fett handtvål

Förfarande:

  1. Kontrollera din bruksanvisning. Det första steget i att kontrollera din bromsvätska är att undersöka din instruktionsbok. Denna behändiga lilla bok kommer att ge dig några bra information från tillverkaren om hur man gör allt från att kontrollera bromsvätskan, i vilken typ av vätska den behöver, för att där huvudcylindern är belägen vid. Ser till att när du har fått reda på vilken typ av bromsvätska behöver att du har några till hands ifall du behöver lägga till det.
  2. Lokalisera huvudcylinderns. På de flesta fordon, kan den huvudbromscylindern finns på förarsidan av motorn, nära den bakre. Enkelt uttryckt, bör det vara ungefär i området som din bromspedalen, men ovanpå motorn. Dessa cylindrar är oftast mindre, typiskt inte större än sex inches med två inches, rektangulär form, och har en plastbehållare som täcks av ett gummerat lock.
  3. Kontrollera nivån. När du har hittat huvudcylindern, dubbelkolla med bruksanvisning för att se till att du har rätt objekt (även om locket ska ha "Använd endast DOT 3 eller 4 bromsvätska" tryckt på det). Många nyare bilar har en se genom reservoar som bör ha en "komplett sortiment" på den. Se till att vätskan är på denna linje. Om du har en äldre fordon, måste du ta bort locket för att kontrollera. I dessa äldre fordon är maxstrecket markerad på insidan av behållaren.
  4. Gör nödvändiga ändringar. Den vanligaste typen av förändring som du kommer att behöva göra är att lägga till lite vätska i systemet Om så är fallet, bara häll lite i reservoaren (båda delarna av det vid behov) till fyllningen linje. I de sällsynta fall då du har för mycket bromsvätska, ta den till en mekaniker som hjälper dig att ta bort en del av överskottet.
  5. Städa upp. Torka upp utspilld bromsvätska från din motor använder en gammal ren trasa. Bortskaffa alla tomma bromsvätskeflaskor (som på uppdrag av dina lokala förordningar) och sedan tvätta händerna för att bli av med bromsvätska, fett, smuts och olja som troligen täcker det just nu.