Öppna ett Word-dokument när Starta datorn

May 5

Lou har ett Word-dokument som hon skulle vilja öppna automatiskt när hon startar sin dator, och undrade om det var ens möjligt att göra.

Egentligen är det relativt lätt att göra. När du startar datorn, en av de saker som Windows gör är att öppna alla filer som finns i ditt system mapp Autostart. Om det är ett program som finns i mappen, då programmet körs. Om det är ett dokument (t.ex. ett Word-dokument), sedan dokumentet öppnas, vilket också innebär att Word startas.

För att ha Windows startar Word och öppna ett visst dokument på uppstart, följ dessa allmänna steg:

  1. Utanför Word (i Windows), leta reda på dokumentet som du vill öppna. (Använd vad metod för att lokalisera det dokument du vill, det finns flera inom Windows.)
  2. Välj dokumentfilen genom att klicka på den en gång, och sedan trycka på Ctrl + C. Detta kopierar dokument till Urklipp.
  3. Öppna mappen Autostart används av Windows. Det gör du i Windows XP, Vista och Windows 7 genom att klicka på Start-menyn, klicka på Alla program, högerklicka Autostart och sedan välja Öppna.
  4. Högerklicka i mappen Autostart. Windows visar en snabbmeny från vilken du bör välja Klistra in genväg. Windows skapar en genväg i mappen Autostart, i dokumentet.

Det var allt. Från och med nu, när du startar datorn, kommer dokumentet att öppnas automatiskt.

Det finns en försiktighet till att göra detta, men: Om Word har problem med att öppna på grund av en skadad Normal.dot-fil, korrupta skrivardrivrutin, eller korrupta dokument, är det möjligt att genom att göra handlingen en del av ditt system start, kan du göra systemet instabilt. Det kan vara en bättre idé att klistra in genväg på skrivbordet, i stället för i mappen Autostart. Sedan, efter att ha startat Windows, bara det tar en dubbelklicka för att öppna dokumentet.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (8301) gäller för Microsoft Word 2007, 2010 och 2013. Du kan hitta en version av detta tips för den äldre menygränssnittet Word här: Öppna en Word-dokument när Starta datorn.