Vad är Drum Drying?

June 30

Trumtorkning definierar en process som används i livsmedelsindustrin för att avlägsna fukt från pastor, puréer, och vätskor med roterande, uppvärmda trummor. Förfarandet omvandlar våta livsmedel till flingor eller pulver som kan rehydrerade av konsumenten. Trumtorkning använder en exakt kombination av ångtryck, temperatur, rotationshastighet, och tjockleken av produkten för att hålla kvar smak och färg.

Livsmedelsproducenter använder vanligtvis trummor för att göra potatisflingor, mjölkpulver, barnmat, torkad soppmixer, och vissa frukostflingor. Processen kan också konvertera äpplen till äppelmos, men trumtorkning frukt är en utmaning på grund av dess höga sockerhalt. Trumtorkning bevarar riklig stärkelse, tillsammans med tillsatser och stabilisatorer, i produktionen av snabb potatismos.

Potatis tvättas och skalas som det första steget i dehydratiseringsprocessen. De är sedan skivas och tillagas för att skapa en pasta. Purén appliceras till den yttre ytan av en invändigt uppvärmd trumma att avlägsna det mesta av vatteninnehållet. Vanligtvis avdunstar fukt inom några sekunder, vilket gör avlägsnandet av slutprodukten från trumman via skrapor.

Utrustning som används för torkning sysselsätter normalt en eller två cylindrar av rostfritt stål eller gjutjärn som vilar på en ram. Beroende på den avsedda användningen, kan torkar köpas med enstaka trummor, dubbla trummor, eller dubbla trummor. Enkla och dubbla trumtorkar används oftast inom frukt och grönsaker uttorkning.

Enkeltrumtorkning, som vanligtvis används för potatis, matar puré på till utsidan av trumman. Dubbel trumtorkning sysselsätter två cylindrar som roterar mot varandra och är allmänt används för att göra tomatpuré. Avståndet mellan trummorna bestämmer tjockleken av livsmedelslager. Twin torkcylindrarna roterar bort från varandra, som styr damm under livsmedlets torkningsprocessen.

En vakuumtrumtork fungerar på ett liknande sätt, men använder låga temperaturer för livsmedel som kan vara skadade av extrem värme. Trummor på denna typ av utrustning är förseglade i en vakuumkammare och utgör en form av uttorkning ansåg dyrt. Ånga trumtorkning representerar en mer effektiv metod för dehydratisering livsmedelsprodukter.

Trum torkning kom i bruk på 1990-talet innan spruttorkningstekniker utvecklades. Spraytorkning exponerar mat med hög fukthalt till varm luft inuti en maskin som snabbt avlägsnar vatten. Dessa nyare maskiner tillåter justeringar temperatur för olika typer av livsmedel och storleken på partiklarna önskade.

  • Trumtorkning används i produktionen av snabb potatismos.