Skapa webbsidor All-in-One Cheat Sheet

July 6

Eftersom webben är ett visuellt medium, är lika viktig som innehållet du erbjuder utformningen av din webbplats. Följ dessa tips så att dina besökare inte snabbt lämnar din webbplats:

 • Inte skräpar ned din webbplats. Dra nytta av stoppning, marginaler, och mellanslag.
 • Var noga med att inte överbelasta dina besökare på din hemsida. Håll innehåll till ett minimum, med hänvisning användare till andra delar av din webbplats för ytterligare information.
 • Använd inte ett sammelsurium av designidéer. Hitta en stil du gillar och vara konsekvent i hela din webbplats.
 • Extreme symmetri är en yawner. Använd tredjedelsregeln. När en bild eller en sida är uppdelad i tredjedelar vertikalt och horisontellt och objekt är placerade på dessa linjer, är bilden helt enkelt mer tilltalande för ögat.
 • Glöm inte om besökaren. Du är inte utforma sajten för dig själv, men för människor som kommer dit.
 • Låt inte din webbplats innehåll växte inaktuella. Uppdatera den regelbundet för att hålla den vid liv.

Utforma din webbplats för mobila användare

Med kraften av smartphones och deras fullt fungerande mobila webbläsare, mobila besökare räknar med att ha en tillfredsställande webbupplevelse. Du vill att fullt ut beakta den mobila användaren i din design och bestämma nivån på stödet som du vill ge dem:

 • Grund kompatibilitet: Den första nivån av stöd är helt enkelt att se till att din webbplats är synlig och manövrerbar inuti en mobil enhet. Om din webbplats är att använda standard CSS formatering och HTML strukturer eller om den är byggd med populära online-verktyg (Wordpress, Posterous), är din webbplats förmodligen redan inrättats för att stödja smartphone webbläsare.
 • Mobil vänligt: ​​Den andra nivån av mobila Enable är att se till att din webbplats är lätt att navigera på en liten skärm. En av de viktigaste sätten att göra din webbplats mobil vänligt är att strukturera sidorna i kolumner. Kolumner att förhindra användare från att tvingas att läsa breda bitar av text som orsakar dem att rulla åt vänster och höger för att läsa varje rad i en webbsida.
 • Mobil styling: En tredje, rikare och djupare nivå av stöd som du kan ge mobila användare är att införliva styling specifikt riktade för mobila enheter.
 • Companion site: Det kan finnas vissa specifika fall där du behöver för att gå längre än sidan struktur och styling. I detta fall är en slutlig nivå av stöd för att utforma och strukturera en webbplats från grunden på ett sätt som är optimerad för mobila enheter.

Om du erbjuder en mobil version, alltid låta användarna friheten att välja mellan de mobila och normala versioner av din webbplats. Även om du kanske standard till mobilstilmall för dina mobila användare, tillhandahåller funktionaliteten på varje sida för att visa platsen normalt.

Använda Cascading Style Sheets, eller CSS

C ascading S tyle S heets (CSS) är ett styling språk som gör att du kan skapa en mer attraktiv, väl utformad webbplats och gör det mycket lättare att hantera och organisera. Här finns tre grundläggande skäl att CSS är till hjälp när du utformar din webbplats:

 • CSS ger dig större kontroll över din sida design. CSS har många inställningar formaterings som HTML i sig inte tillhandahåller. Som ett resultat, kan du ha mycket större kontroll över utseendet på din webbsida genom att använda CSS än att bara använda vanlig HTML.
 • CSS kan du skilja din webbplats innehåll från formateringsinstruktioner. Den HTML-dokument, därför blir den plats där du arbetar med innehåll, och CSS-formatmall fungerar som din plats att ställa in dina stilar.
 • CSS kan du hantera stilar hela din webbplats på en central plats. Även om du kan definiera CSS stilar i en enda webbsida blir dess verkliga makten uppenbart när du använder en separat CSS-formatmall att varje sida på din webbplats kan komma åt. När du ställer in din webbplats som denna, kan du enkelt ge hela din webbplats en enhetligt utseende. Du kan också göra globala förändringar från en enda plats.