Vad är Adirondack Spruce?

September 16

Adirondack gran, även känd som den röda gran eller Picea rubens, är en långlivad barrträd träd som finns i högre höjd områden i Kanada samt den amerikanska södern och nordöstra regionerna. På vissa ställen, är detta träd kallas West Virginia gran eller gul gran. Denna mångfald av barrträd är härdig USDA zon 3, och vissa källor tyder på att det kan mogna till extrem ålder, som sträcker sig från 200 till 450 år.

I höjd, kan Adirondack gran ibland växa till (40 m) upp till 141 meter hög. Denna härdiga träd har en typisk spridning av (12 m) så mycket som 39 meter, och det växer till en smal konform på kronan. Adirondack gran producerar en kon frukt som är kastanjebrun och åtgärder om en tum (2,5 cm) i längd. Det här trädet frön släpps årligen på hösten.

Sandy eller lerig jord är en idealisk uppväxtmiljö för Adirondack gran. Detta barrträd kan också frodas i fuktstråk eller bland de steniga ytor av hög bergssluttningar. Den röda gran används sällan i hemmet landskapsarkitektur, och därför det inte brukar vara lätt tillgängliga i plantskolor för inköp av typiska konsumenter.

En nedgång med exemplar av röd gran skogsområden verkade inträffa i Appalachian Mountain regionen i slutet av 20 och början av 21-talen. Denna minskning av mängden av livsmiljöer har tillskrivits av vissa källor till förekomsten av luftföroreningar som kväve och surt regn. Som av 2011, var Adirondack gran kategoriseras som en utrotningshotad trädslag i Connecticut och New Jersey, även om många områden av rött granskog i nordöstra inte ansågs vara i omedelbar fara.

Adirondack gran var historiskt använts i produktionen av nyhet livsmedel såsom gran öl och gran tuggummi. Gummit var en betydande avsalugrödor i Adirondack området under 19th century, när den samlades in av människor från en mängd olika bakgrunder som ska säljas i lokala butiker. På 20-talet, var röd granved uppskattad för de soundboards av pianon, gitarr och mandolin toppar, och flygplansdelar. Idag är dessa träd värderas för användning som julgranar, och trä av den röda gran används i skapandet av pappersmassa samt vissa typer av designer akustiska gitarrer.

  • Adirondack gran används ibland för att göra akustiska gitarrer.