Vilka är de olika växtbaserade behandlingar för akne?

September 3

Acne är en hud problem som kan påverka olika åldersgrupper, med finnar som inträffar i ansiktet samt på andra delar av kroppen. Orsakerna till akne kan tillskrivas en mängd olika externa och interna friskfaktorer som stress, bakteriell infektion, igensättning av porerna och oförmågan hos levern att spola ut ökande mängder av gifter. Även om det finns många typer av akne behandlingar, många människor föredrar att gå för naturmedicin eller alternativ medicin. Dessa växtbaserade behandlingar för akne är ofta skonsammare för huden och i allmänhet utan några obehagliga biverkningar.

Det finns olika typer av naturläkemedel för akne, och det är en bra idé att forska var och en noga. Det bör noteras att med hjälp av en örtmedicin för akne inte kommer att leda till en övernattning förändring i hudens kondition. Växtbaserade behandlingar för akne behöver i allmänhet som skall utföras under en längre period.

En effektiv naturläkemedel mot acne innebär att man använder Neem olja och Neem bladen. Dessa kan användas externt, genom att blanda olja eller malda blad till en pasta med gurkmeja eller sandelträ pulver. De Neem bladen kan också kokas i vatten och hopkok kan både användas som duschkräm och tas internt. Neem är utmärkt för att rena och avgifta blodet och stärka immunförsvaret. Det har också starka antibiotiska egenskaper.

En indisk ört som kallas Shuddha guggul eller Commiphora wightii regelbundet föreskrivs av Ayurveda utövare som naturläkemedel mot akne. Liksom Neem är det ett starkt renande agent och kan hjälpa till att reparera och föryngra huden. Shuddha guggul finns i kapselform, och kan tas efter måltider dagligen.

En annan beprövad naturläkemedel mot akne är ett örtte av lavendel och kamomill, som kan ha en lugnande effekt på personer med stressrelaterade besvär. Nässlor kan också användas för att brygga en effektiv örtmedicin te. Dricka dessa härrör från växter teer tre eller fyra gånger om dagen under flera veckor kan hjälpa klara upp akne.

Andra växtbaserade behandlingar för akne inkluderar användning av örter som ringblomma, goldenseal, echinacea, kaprifol och cnidium. Tea tree olja, svarta vinbär fröolja och jättenattljusolja är också bevisat växtbaserade behandlingar för akne. Dessa kan appliceras lokalt eller tas i kapselform.

Tillsammans med dessa växtbaserade behandlingar för acne, kommer det att bidra till att äta mat som är rik på betakaroten. Dessa inkluderar gula och orange färgade och grönsaker som pumpa, sötpotatis, squash, morötter, mango, aprikoser och cantaloupemelon, samt mörkgröna bladgrönsaker som spenat, collard, broccoli och sallad. Det är också lämpligt att diskutera användningen av naturläkemedel för akne med en legitimerad läkare; Vissa örter kanske inte fungerar för människor som tar andra mediciner för andra befintliga hygienkrav.

  • Örtte kan hjälpa till att lindra akne.
  • Acne behandling kan vara tillgängliga i kapselform.
  • Det finns många olika typer av naturläkemedel för behandling av akne.
  • Oljan eller blad av Neem träd kan vara mycket fördelaktigt vid behandling av akne.
  • En närbild av akne.