Vad är kinesiska äggnudlar?

August 29

Kinesiska äggnudlar är vetenudlar gjorda med ägg, som lägger en rik smak, färg och konsistens. Många kinesiska nudelrätter kräver äggnudlar specifikt, såsom är fallet med chow mein. Nudlarna finns både färsk och torkad vid asiatiska marknaderna, oftast, och de är ofta tillgängliga i torkad form på annat håll. De kan också göras färskt hemma, precis som italienska stil nudlar.

Som en allmän regel, är kinesiska äggnudlar gjorda med vete, även om tekniskt andra sädesslag kan användas också. Vetet blandas med salt, ägg, majsstärkelse, och ofta olja samt så att den bildar en styv deg. Degen rullas ut och skärs i remsor med varierande bredder, beroende på vilken typ av nudel görs. Som en allmän regel, dessa nudlar är ganska lång, eftersom längden symboliserar livslängd och lycka.

Färska eller torkade, kinesiska äggnudlar ofta lindade för att spara utrymme. Färska ettor är kylda, och de måste generellt användas inom några dagar, eller de kommer att gå dåligt. Torkade äggnudlar har en lång hållbarhet så länge de hålls i lufttäta behållare svalt torra platser. Efter öppning bör de användas relativt snabbt, eller återförslutas i en annan lufttät behållare.

Det finns ett stort utbud av former för dessa nudlar, inklusive rundade spaghetti-liknande nudlar, kvadrat nudlar och smala platta nudlar. Som en allmän regel, alla är snabba matlagning, kräver cirka tre minuter för färska nudlar och upp till 10 minuter för torkade nudlar. Nudlarna är ofta kokas tills de är fortfarande något seg, och sedan rinna av och doppas i kallt vatten för att stoppa tillagningen innan de kastas så att de inte fastnar.

Det finns ett antal användningsområden för kinesiska äggnudlar. De kan användas i stället för västerländska nudlar i många rätter, kan de stekt i rör frites, och de kan användas som bas för uppståndelse stekt mat i sås, som ofta är fallet med lo mein. Nudlarna är också stekt i platta kakor som bas för olika livsmedel, eller för vanlig äta. De krispiga nudlar är mycket populära i många delar av världen, och de används ibland bryts i små bitar, som en krydda. Vissa kockar gillar att kyla mjuka ettor och slänga dem med olja och en salta sås för en kall nudelsallad skålen.

  • Kinesiska äggnudlar kan köpa färska eller torkade.
  • Ett ägg, en av ingredienserna i kinesiska äggnudlar.
  • Kinesiska äggnudlar är gjorda med vete.