Vilka är de bästa tipsen för Bamboo Flooring Installation?

August 22

Bambu golv installation kräver anslutning till särskilda förfaranden, eftersom detta material är annorlunda från lövträd och andra typer av plankgolv. Bambu golv ökar i popularitet som en miljövänlig, hållbar, estetiskt tilltalande golv yta. Även om många av de principer installations är desamma som trägolv, finns det några specifika punkter som bör slutföras under beredningen för att minska problem med installationen.

När du väljer den faktiska golv, titta på fästmetod som används. I trägolv, finns det två alternativ: flytande och direkt fäst. En flytande golv är säkrad genom samverkande plankor av golv, hålla golvet på plats över ett lager av material som används för att absorbera ljud och ger dämpning. Denna metod fungerar endast för gränsöverskridande skikt eller manipulerade styrelser. Glöm inte att lämna utrymme för expansion och aldrig komplett bambu golv installation mot ett fast föremål, till exempel en vägg eller öppen spis. Detta kommer att göra golven bucklas när det expanderar.

Flytande golvplankor är fästa vid varandra med användning av antingen den sammanlåsande metod eller lim. Den förregling eller klicka och snäpp golv bör inte användas i områden nära fukt, eftersom fukten kommer att orsaka golvbrädorna till spännet. Den limning Metoden kräver tillämpning av ett lim i spåren av styrelserna vid låsning dem på plats. Detta ger extra säkerhet och hjälper till att hålla skivorna på plats.

Den direkta fästmetod av bambu golv installation är att föredra när det finns en trä sub golv. Det finns två metoder för fastsättning att tänka på: häftklamrar eller lim. Använd aldrig vanliga golv knapar med bambu, eftersom de kommer att skaka loss med tiden och orsaka gnissel. Från 2 inches (5 cm) från änden, tillämpa en häftklammer var 6 till 8 inches (15 till 20 cm) längs mitten av golvbrädan. Kontrollera ditt arbete för att se till att häftklamrar är i jämnhöjd med ytan på golv.

Limning som en del av bambu golv installationen är inte ett projekt som bör göras av en husägare. Hyra professionella, erfarna installatörer om du vill använda den här metoden. Typen av bindemedel är mycket viktigt. Om ett vattenbaserat lim användes, kan golvet kopp eller böj som limmet torkar, permanent skada golv.

När du köper bambu golv, mäta hela utrymmet som du vill använda den till, och sedan köpa alla golv samtidigt. Använd en tillverkare, samma nivå av hårdhet, och försöka få samma partinummer, så att materialet är så konsekvent som möjligt. Låt bambu sitta i rummet där du vill installera den för två till tre dagar, så att den kan anpassa sig till fuktigheten i utrymmet.

  • Bambu stjälkar.