Hur väljer jag det bästa små spänningsskyddet?

August 26

Välja den bästa lilla spänningsskydd kan verka skrämmande, men att besluta om några nödvändiga krav på förhand gör hela processen mycket enklare för konsumenterna. Till exempel, gör hela huset behöver skydd, eller bara några specifika enheter? Antalet och typer av enheter kommer också att avgöra det totala antalet butiker som överspänningsskyddet måste tillhandahålla. Eftersom denna lilla spänningsskydd måste akta största möjliga ökningar sannolikt uppstår, bör det också ha en brytare eller säkring och uppfyller standarden UL 1449 certifiering.

Starta en elmotor eller kompressorn i en stor apparat som kylskåp eller luftkonditioneringsaggregat drar en extra ström i några sekunder. En liten överspänning kan följa när motorn når drifthastighet, och detta kan vara tillräckligt för att skada känsliga elektronik såsom datorchips. Persondatorer och liknande enheter, såsom bildskärmar, skrivare och modem, bör vaktas av en liten spänningsskydd av just denna anledning. Faktum är att eftersom alla elektroniska apparater kan skadas av överspänning, tv-apparater och audio / video utrustning bör skyddas också.

För att skydda homeâ € s elektriska ledningar och dess tunga apparater från ljusare språng är en panelspänningsskydd krävs. Dessa typer av enheter är bäst installeras av en professionell grund av sin komplexitet. Även om denna typ av enhet är den största och dyraste små elektriska spänningsskydd, fortfarande lämnar det känsliga elektroniska apparater sårbara för överspänningar orsakade inifrån hemmet. Så medan det här är ett viktigt steg mot att skydda den elektriska integriteten av bostad, ytterligare steg är ofta nödvändiga.

Vissa elektroniska apparater behöver vad som kallas en avbrottsfri strömkälla (UPS), vilket innebär att det finns en ständig dragning av el till enheten. De flesta stationära datorer bör drivas av en UPS, eftersom ett strömavbrott kommer krascha datorn och allt arbete som inte sparats kommer att gå förlorad. För hemmabruk, bör en UPS innehålla en inbyggd liten spänningsskyddet för att förhindra oavsiktliga överbelastningar. Routrar och trådlösa telefon basstationer är utmärkta kandidater för en UPS och dess inbyggda elektriska spänningsskydd också. En telefon spänningsskydd implementerar en liknande teknik, skydda telefoner, tv-apparater och datorer från blixtnedslag som färdas genom kommunikationsledningar.

Det finns några andra viktiga funktioner i en kvalitet litet spänningsskydd också. En liten spänningsskydd bör certifieras enligt standarden UL 1449 tillhandahålls av Underwriters Laboratories. Dessutom bör det överspänningsskydd införliva en säkring eller kretsbrytare för att hantera riktigt stora ökningar och därmed ger den ultimata säkerheten för elektronisk utrustning. Att se till att dessa extra försiktighetsåtgärder förs kommer att garantera att det lilla spänningsskyddet ger överlägset skydd.

  • Blixtar är en potentiell orsak till överspänning.
  • Vissa överspänningsskydd innehåller en säkring, som kommer att bryta om systemet är överbelastat.