Vad är ett rör Die?

November 26

Ett rör dör är ett roterande verktyg som används för att skära utvändiga gängor på olika typer av eller rör. Tärningen är vanligtvis fastspänd i en gängskärning maskinens chuck eller i en speciell handtag för handskärning. Pipe dör är oftast tillgängliga som enda stycke kassett stil verktyg eller halvskal, två stycken inlägg. Ett rör dör är öppen vid sitt centrum med en serie av skäreggar eller skär längs dess inre yta. Röret munstycket skär en gänga som är något avsmalnande bort från änden av röret; Detta underlättar skärning och säkerställer en god tätning med lämpliga beslag.

Pipe dör används på en mängd olika rörtyper att skära gängor som används för att sammanfoga rören eller fästa olika beslag. Pipe dör finns för de flesta metaller än järn och PVC-rör och de flesta verkar på en liknande princip. Denna process innebär att vrida verktyget på änden av röret för hand eller med hjälp av en motordriven pipe gängmaskin. Detta skär progressivt tråden in i ytan av röret. När verktyget börjar skära, tråden kommer effektivt avancera sig längs röret med endast roterande rörelse är nödvändigt att slutföra snittet.

De flesta pipe dör allmänhet rörformad och utformad för att låsa in chucken i ett rör gängmaskin eller en speciellt utformad handmanövrerad handtag känd som en lager. Denna typ av rör dör är oftast i ett stycke konstruktion trots delade, halv skal mönster är också ganska vanligt. Den inre ytan av röret munstycket är utrustad med antingen en integrerad skäregg eller med separata skär. Gral skärhuvuden är tillverkade av härdat verktygsstål medan att insatsen är i allmänhet gjorda av gjutstål med löstagbara verktygsstål skärbitar.

Half-skal sorter är i allmänhet fyrkantiga, verktygsstål dör och används i justerbara handtag för en progressiv nedskärning. Detta uppnås genom att starta den skurna med de två halvorna av munstycket justeras ytterligare isär än den slutliga skärdjup. När den första grunt snitt uppnås, upprepas processen med gjutforms stängd upp till dess slutliga skärdjup. Lämpliga PVC-rör kan också träs med hjälp av en pipe dör, även om processen är lite annorlunda. I fallet med PVC-röret, är en avsmalnande dorn insatt för att hindra röret från att spricka och att hålla dynan centrerad.

Ett rör munstycke skär en tråd som är avsmalnande mot insidan av snittet. Med andra ord, gängorna bort från änden av röret är grundare än de som vid slutet. Detta tjänar till att göra det lättare att skära, och den avsmalnande tråden ger en bättre tätning. Alla typer av rör- formarna kräver en skärvätska som skall läggas till det skurna området för att ytterligare underlätta spetsdragningen. Stor försiktighet bör även iakttas vid rengöring eller hantering gängade rör som trådarna kan vara extremt vassa.

  • Trådarna, eller spår, på ett rör kan skapas med ett rör munstycke.
  • Ett rör dör kan användas för att hot PVC-rör.