Hur gör jag Ljusare en mörk Ljumske?

November 25

En mörk ljumske kan lättas genom att behandla den underliggande fysiska problem eller använda utvärtes hud behandlingar och blonde, kosmetiska behandlingar och naturläkemedel. Mörk ljumske hud är ofta tjockare än normalt och har en mjukare, sammetslen konsistens. Annan än ljumske Skin är också vanligen drabbade och omfattar områden av kroppen där det finns veck och veck.

Mörk ljumske hud kan tyda på en hudsjukdom, acanthosis nigricans, vilket kan tyda på en underliggande sjukdom. Det kan orsakas av förhöjda insulinnivåer, såsom hos överviktiga individer och i typ II diabetiker. Medicinska tillstånd såsom sköldkörtel eller hypofyssjukdomar kan också resultera i en mörkfärgning av huden i ljumsken, liksom vissa cancerformer. Villkoret kan också vara ärftlig. Det kan också orsakas av läkemedel såsom kortikosteroider och p-piller.

Nonmedical orsaker till mörka ljumske hud kan innefatta upprepad användning av rakhyvlar när du rakar, friktion från hudytor gnugga tillsammans, åtsittande kläder, och ålder. Behandlingar som är avsedda att lätta ljumsk hud är baserat på den initiala orsaken till mörkn. För personer vars mörk hud är på grund av fetma, viktminskning den inledande behandlingen ordinerats. Hos personer som är insulinresistenta eller har diabetes, kan insulinnivå hantering hjälpa till att lätta huden. Mediciner som orsakar tillståndet bör avbrytas om möjligt.

För andra orsaker och för vidare behandling, människor vänder sig till andra metoder. Aktuella hudbehandlingar innefattar retinoider såsom isotetronin, som är relaterade till vitamin A och hjälper till att reparera skadad hud. Whitening krämer, som omfattar a-hydroxisyror, karbamid och salicylsyra, lättas också mörk ljumske hud genom att mjuka upp keratin, vilket gör den förtjockade områden, som skall avlägsnas.

Aktuella blonde kan bleka huden. Ett exempel på detta är 2% till 4% hydrokinon grädde, som minskar hudens pigmentering. Kosmetiska förfaranden är också vanliga behandlingar och inkluderar dermabrasion, i vilken den förtjockade, mörkare hud slipas bort och laserterapi, som ljusare färg genom ny beläggning på huden.

Det finns också ett antal naturliga metoder som anges för ljusare mörka ljumske huden. Peeling, bioolja, lakrits tvål och filmjölk är alla rekommenderade program, som är mandelpulver. Blandning saft från lime, citroner och apelsiner med gurkmeja kan skapa en lokal applicering. Gurkmeja läggs till ett glas mjölk gör en dryck som kan lätta förmörkas ljumske huden när konsumeras över tiden.

  • P-piller kan orsaka en kvinna att ha mörk ljumske hud.
  • Konsumerar gurkmeja över tid är ett hem botemedel mot ljumsken belysning.
  • Mörk ljumske hud kan orsakas av förhöjda insulinnivåer som vanligen ses hos feta individer och diabetiker typ II.
  • Hydrokinon grädde, vilket kan hjälpa till att lätta en mörk ljumske.