Vad är en Leaf Spring?

December 7

En bladfjäder är en enkel typ av upphängningsfjädern vanligen används i fordon. Denna typ av fjäder är typiskt konstruerade av en eller flera plana, tunna, flexibla stålremsor som är förenade tillsammans för att fungera som en enda enhet. Remsorna av ett bladfjäderstål är krökta i en båge och fäst vid varje ände på undersidan av ett fordon för att underlätta positionering och stödja axeln, och även för att absorbera stötar.

Bladfjädrar är vanligtvis mer kunna jämnt fördela vikten av en tung last än vanliga spoltyp fjädrar. Även bladfjädrar har använts i hundratals år, är de i allmänhet endast för lastbilar och andra tunga fordon idag.

Det finns två grundläggande typer av bladfjädrar, mono-blad och flera blad. En mono-bladfjäder har endast en bågformad stålband, som vanligtvis är mycket tjock i mitten med mycket tunnare ändar. En multi-bladfjäder är konstruerad av ett flertal bågformade stålremsor av varierande längd som är staplade tillsammans med den längsta bandet vid toppen, och den kortaste remsan längst ner. Multi-bladfjädrar i allmänhet kan stödja mycket större laster än mono-bladfjädrar.

Bladfjädrar är ibland till som halvelliptisk, vagn, eller laminerade fjädrar. Centrum för denna bågformade fjädern är vanligen fäst till den axel på fordonet den stöder, medan fjäderns ändar är fästa på själva ramen. I vissa fall kan en bladfjäder fästas på fordonsramen i ena änden och den andra änden kommer att knytas till en kort pendelarm känd som en bygel. Denna typ av fjäderkonfiguration hjälper ofta för att ge en mjukare, mindre stelbent upphängningssystem. Vissa biltillverkare har nyligen utvecklat en bladfjäder som är konstruerat av ett kompositmaterial som liknar plast för att tillhandahålla en mjukare typ av bakre fjädring.

Bladfjädrar är förmodligen en av de äldsta formerna av våren-typ fjädringssystem, har varit i bruk sedan medeltiden. Tills nyligen, bladfjädrar var en vanlig bakhjulsupphängning komponent i de flesta bilar. Införandet av lätta framhjulsdrivna fordon har i princip gjort användningen av bladfjädrar onödiga, och biltillverkare använder nu spiralfjädrar för både främre och bakre fjädringssystem. Bladfjädrar är nu allmänt används endast för tyngre kommersiella-typ fordon såsom lastbilar, skåpbilar, trailers och järnvägsvagnar.