Vad är vegetarian Tapas?

February 3

Vegetariska tapas är små spanska rätter som inte innehåller något kött och är därför lämplig för vegetarianer. Många tapasrätter är lämplig för vegetarianer, inklusive patatas bravas, fikon och oliv tapenade, och olivada. Enklare rätter som bruschetta är också lämpliga för vegetarianer, och serveras ofta tillsammans kranar rätter. Många vegetariska tapasrätter är också lämpliga för veganer, eftersom de inte innehåller något kött biprodukter som ost.

Människor som inte äter kött och subsist primärt på grönsaker och frukt rätter kallas vegetarianer. Denna kost val är ofta ett beslut som har fattats om de etiska konsekvenserna av att döda och eventuellt även misshandla djur för att äta dem. Vegetarianer tror att döda djur för att äta deras kött är onödigt och till och med grym. Veganer är mer extrema vegetarianer, som inte ens äter animaliska biprodukter som ägg, mjölk eller ost.

Tapas är smårätter populära i Spanien som är allmänt runt en fjärdedel av storleken på en vanlig måltid. Traditionellt är en "tapa" ett lock, vanligtvis en skiva skinka eller ost som serveras på toppen av ett glas dryck. Förr i tiden, många barer i Spanien tjänade tapas gratis, men det blir mindre och mindre vanligt, och mecenater nu allmänt behöva betala för tapasrätter. Tapas kan ätas som en fullständig måltid eller som ett mellanmål mellan måltider. Vanliga tapas rätter inkluderar paella, kroketter och spanska bakade räkor.

Variation är en integrerad del av tapas, och många olika rätter. Om tapas äts som en förrätt eller som huvudrätt, kommer diners allmänhet beställa flera rätter och äta en liten del av var och en. I Spanien, de typer av tapas som erbjuds är i allmänhet relaterade till den specifika delen av landet; till exempel, vid kusten, är vanligare skaldjur tapas. Vegetariska tapas rätter finns tillgängliga i hela landet och på de flesta tapas restauranger utanför Spanien.

Några olika vegetariska tapas rätter inkluderar spanska gröna bönor och tomater, patatas bravas, och spenat med kikärter. Andra vanliga tapas rätter såsom spanska omelett är även lämplig för vegetarianer. Patatas bravas är en rostad potatis skålen med en het tomatsås hälls över toppen, och spenat med kikärter är en sallad stil maträtt populär i Sevilla. En spansk omelett kan ha många olika ingredienser, men de vanligaste är potatis, zucchini och grön paprika.

  • Vegetariskt tapenade serveras med en bit bröd.
  • Hackad bruschetta sallad kan serveras som en dip eller som en toppning för rostat bröd.