Vad är ett sammansatt sallad?

February 13

En sammansatt sallad är en sallad som är anordnad i stället kastas tillsammans. Denna sallad kan ta ett antal former, från ett torn av färska gröna till en konstfullt arrangerade sunburst av färg på en tallrik. Slutmålet är att plattan en mer formell, elegant ser sallad. Många restauranger komponera sina sallader och hem kockar kan välja att göra det på middagsbjudningar. För en extra pretentiös twist, kallar det en salade composee.

När du skapar en sammansatt sallad, endast färska, ingredienser av högsta kvalitet bör användas. Samtliga av de individuella komponenterna i sallad är väldigt mycket på displayen, så det är viktigt att använda starka sallad ingredienser för att bära skålen. Som fallet är med någon sallad, bör ingredienserna tvättas, och kockar plockar oftast genom dem för att hitta de mest välformade och attraktiva ingredienser också. När livsmedel hackad för ett sammansatt sallad, kan de vara beredda på en mandolin så att de är jämnt skivas.

Förutom allmänna utseende och smak, färg är en viktig aspekt av ett sammansatt sallad. Färgerna generellt kompletterar varandra, och de kan vara anordnade i lager eller koncentriska ringar i vissa sallader. Andra använder ingredienser med liknande färger så att den totala sallad har ett tema av en enda färg, med kanske ett stänk av gyllene betor eller tomater för variation. Det är viktigt att vara medveten om den roll av färg i en sammansatt sallad när man sätter ihop, och kockar får inte glömma effekten av förbandet på färgen.

Förbandet på en sammansatt sallad kan drizzled på toppen eller serveras på sidan. I fallet med drizzled förband, vissa kockar skapar visuella variationer med kors kläckning mönster olika färgade förband, eller de gör former såsom hjärtan, vågor, cirklar eller ringar på kanten av plattan med dressing. En sprutflaska är ett mycket användbart verktyg för detta, och det är en bra sak att ha i en välsorterad kök ändå. En tandpetare kommer också att bistå vid skulptera salladen och konstmässigt fördela förbandet.

Vissa hem kockar undrar hur professionella kockar gör komponerade sallader med listiga torn av ingredienser. Svaret är en springring, vilket stängs medan sallad monteras och sedan försiktigt öppnas och tas bort, lämnar en pelare av sallad bakom. Dessa ringar kan också användas för att skapa andra arkitektoniska rätter, såsom skiktade potatismos, kött och grönsaker.

  • Insalata caprese funktioner basilika, saftiga tomater och färsk mozzarella arrangerade försiktigt i skikt.
  • Den allumente eller tändsticka cut är bra för morötter används i sallader.
  • Olikfärgade förband kan användas för att göra en drizzled design på en sammansatt sallad.