Vad är Korrekt Sprinkler Underhåll?

March 12

Hem sprinkler underhåll är en relativt enkel process, eftersom det finns mycket få saker som en husägare har att göra för att säkerställa att de fungerar korrekt. Med några enkla vinterförvaring och springtime kontroller, kan ett sprinklersystem vara ett enkelt sätt att få hem bevattning.

Att vara vaksam med vinterförvaring av systemet är en av de viktigaste delarna av sprinkler underhåll. Vattnet som går till systemet måste stängas av vid huvudventilen. De automatiska kontroller bevattnings bör omvandlas till off eller till bildandet regnet. Var och en av ventilerna på sprinklerna själva bör vara påslagen för att släppa ut trycket i röret och töm ut vattnet. Allt vatten måste tömmas ut för att undvika frysning i rören, som kan orsaka allvarliga skador på systemet.

När det är förbi frostpunkten på säsongen, kan sprinklerna startas upp för våren. Systemet måste spolas igenom för att vara säker på att alla skadedjur som har gjort vinterbostäder i rören är borta. Munstycken bör tas bort för att ge en öppen spolningshålet. Kör vatten i en minut eller två för att se alla olägenheter tas bort från rören.

Efter att rören har spolats igenom en gång, byt munstycken och starta systemet upp. Om några munstycken inte kör, kan de bytas ut eller rengöras. Om det finns kalcium uppbyggd på munstycket, kan den rengöras med en vanlig kalcium remover produkt. Om några ventiler verkar läcka, dessa måste också bytas ut eller repareras med lämplig rördragning lim.

Regulatorn behöver kontrolleras som den sista delen av vårens sprinkler underhåll. Batterierna bör bytas ut även om de inte verkar vara död. Om det är ett laddningsbart system eller saknar batterisystem, helt enkelt följa kontrollerna vara säker på att de fungerar korrekt.

Förutom dessa två stora delar av sprinkler underhåll, finns det några saker som kan kräva uppmärksamhet. Ibland kan en huvud verkar vara sprutning i fel riktning. Vanligtvis är detta bara en fråga om att vrida på huvudet. Om det inte hjälper situationen, ibland överväxt kan vara att skylla eller ett hinder som en sten eller jord insättning. Om området städas upp och sprinklerhuvudet fortfarande inte fungerar korrekt, kan det behöva bytas ut.

Ibland kan det finnas problem i rören själva eller vattenkälla. Läckor i rören kan fixeras med polyvinylklorid (PVC) rör och lim. Om cheferna och munstycken verkar konsekvent skadas, får högt vattentryck vara att skylla. Om så är fallet, kan speciella ventiler som minskar vattentrycket installeras.

Sprinkler underhåll är en ganska enkel process som involverar byte och reparation vid behov. Eventuella ägare sprinklersystem som är obekväma att hantera dessa korrigeringar kan anlita en professionell att ta hand om dem. Många sprinkler företag erbjuder en årlig underhållsrutin för en avgift som gör händelser som våren uppstart en bekymmersfri händelse för ägarna.

  • En automatisk sprinkler.