Vad är Almond Jelly?

March 11

Mandel gelé är en traditionell kinesisk efterrätt gjord av gelatin och mandelsmak. Den gelé bildas ofta i dekorativa former och är allmänt garnerad med frukt och nötter. Nötter är sällan någonsin används i själva av skålen, dock. Det mesta av mandel smak kommer från mandelmjölk eller mandelolja.

Till dessert har sitt ursprung i södra Kina, men har spridit sig över hela landet och till resten av den asiatiska kontinenten. Det är populärt från Singapore till Japan, och är ett vanligt erbjudande i kinesiska och dim sum restauranger runt om i världen. Användning av de små mandlar inhemska söder om Kina är fortfarande den mest autentiska sättet att göra dessert, men mandel på nästan varje sort kan användas.

Traditionell mandel gelé görs genom att kombinera mandelmjölk, som väsentligen är fukten heras från krossade nötter kokt i vatten, med sötningsmedel och någon form av stelningsmedel. Gelatin och agar är de vanligaste valen. Alla ingredienser upphettas tillsammans, sedan hälls i pannor eller formar för att kyla.

Moderna kinesiska kockar kan också välja att använda snabbmandel gelé mixar, som finns på många marknader. Instantblandningar brukar gelatin-baserade. De säljs ofta i förväg uppmätta paket bestående av uttorkad mandelmjölk, socker och smakämnen. Lägga varmt vatten är oftast den enda som krävs steg. Mest omedelbar mandel gelé innehåller ett antal konserveringsmedel, och ofta konstgjorda smakämnen, liksom.

Smaksatt tofu är en vanlig mandel gelé variation. Mandel tofu görs med sojapasta förutom mandelmjölk. Den innehåller oftast lite mindre gelatin än mer traditionella preparat. Den tofu tenderar också att ha en silkier textur och är mer ogenomskinlig.

Många gelé görs också med mejeriprodukter, särskilt mjölk eller yoghurt. Mejeri-baserade mandelgelé ofta kallas mandelpudding. Ibland mejeriet ersätter mandelmjölk, men oftare är helt enkelt ett tillägg. När yoghurt används, är det vanligtvis blandas in i blandningen precis innan den stelnar. Värme yoghurt tenderar att orsaka dess sammansättning för att upplösas.

Den häftigaste mandelgelé är upprättad i portionsformar, ofta med fransig kant eller i övrigt dekorativa former. Mer grundläggande mandelgelé bereds är grunda kokkärl, oftast rektangulär, skurna sedan i block. Almond gelé är nästan alltid serveras i portions.

Beroende på cookâ € s smak, kan dessert variera i sötma. Det behöver oftast lite socker för att vara välsmakande, men det belopp som läggs varierar kraftigt. Mindre söta puddingar vanligtvis garnerad med kanderade nötter, sirap eller honung. Mycket sötade versioner är ofta enkelt garnerad med färsk frukt.

  • Mandel.
  • Mandel gelé sitt ursprung i södra Kina, men har spridit sig till resten av den asiatiska kontinenten.