Vad är Music Row?

March 3

Music Row är ett område i Nashville, Tennessee, i USA (US), som ligger på sextonde och sjuttonde Avenue South. Detta område betraktas allmänt som hem för countrymusik skivindustrin i USA anor från 1950-talet, hundratals om inte tusentals lands artister har spelat in det, skapa några av de mest populära och varaktiga land musik låtar av 20 och 21-talen. Utvecklingen av Music Row ses ofta som en nyckelfaktor i att avancera countrymusik förbi sin hillbilly stigma, föra den, och även rock and roll, till massorna.

Nashville sågs som en dominerande kraft i USA: s musikaliska landskapet redan innan tillkomsten av Music Row. Detta beror främst på grund av populariteten av Grand Ole Opry Radio Show, som sändes över hela USA på radion under 1940-talet. Efter andra världskriget, många skivbolag flyttade till Nashville för att kapitalisera på seriens popularitet, öppna sina egna musikstudior i staden för att fånga den populära ljud. Många av de musik studios som ligger i detta område var state-of-the-art för sin tid, vilket möjliggör rikare och mer varieinspelningstekniker som kan omfatta större band med stråksektioner och säkerhetskopiera sångare.

En av de mest kända studios i Music Row är Radio Corporation of America (RCA) Studio B. 1956, Elvis Presley besökte studion för att spela in sin första låt för RCA, som var Heartbreak Hotel, en låt allmänt betraktas som inte Endast hans varumärke, men en av de viktigaste låtarna i rock'n'roll historia. Förutom Elvis skulle många andra artister som också lagt grunden för modernt land och rock and roll spelar på Music Row under 1950- och 60-talen. The Everly Brothers inspelade många av sina största hits, däribland Bye Bye Love och Wake Up Little Susie på inspelningsstudior i Music Row. En annan legend från rock and roll tidiga år, Brenda Lee, gjorde också historia vid Music Row, inspelning alla hennes låtar exklusivt på Tennessee landmärke 1958-1968, inklusive hennes första hit, söt Nothin s.

Music Row har vuxit sedan dess tidiga dagar, och utöver inspelningen, det spelar också värd för den affärsmässiga sidan av musikindustrin. Förlag, skivbolag kontor, licensföretag och video produktionsbolag göra hela det området deras hem, vrida gång blygsam del av downtown Nashville till inte bara en viktig del av landets musikhistoria, men en del av amerikansk historia.

  • Music Row har skapat några av de mest populära landet musik låtar.