Vilka är de olika typerna av Fruktosmalabsorption Symtom?

July 26

Fruktosmalabsorption symtom är ofta liknar andra matsmältningsproblem, såsom laktosintolerans. De vanligaste rapporterade tecken på fruktos malabsorption inkluderar intestinal uppkördhet, buksmärta, och gas. Ytterligare symptom kan vara förstoppning, diarré och kräkningar. Vissa patienter med Fruktosmalabsorption problem kan uppleva hypoglykemi, trötthet, eller ögonsmärta. Eventuella frågor eller funderingar om enskilda symtom bör diskuteras med en läkare eller annan vårdpersonal.

Skaffa en korrekt diagnos för de olika Fruktosmalabsorption symptom kan ibland vara svårt, eftersom dessa symtom härma ofta som andra rubbningar i matsmältningssystemet. Patienten ofta ombedd att hålla en matdagbok som omfattar alla livsmedel och drycker som konsumeras tillsammans med några symtom som uppstår efter konsumtion av dessa poster. Fruktos är den naturliga socker som finns i många frukter, så om symptom börjar konsekvent efter att ha ätit dessa frukter eller dricka fruktjuice, är ett Fruktosmalabsorption problem sannolikt. För att bekräfta denna diagnos, är ett test som kallas en väteutandningstest administreras typiskt.

Buksmärtor och uppblåsthet är bland de vanligaste tecknen på fruktos malabsorption. Den uppblåsthet tros orsakas av jäsning av fruktos i tarmarna, medan buksmärtor ofta orsakas av våldsamma intestinala spasmer som ofta uppstår efter intag livsmedel som innehåller fruktos. Dessa spasmer kan orsaka mycket obehagligt tarv nödsituationer som illamående och diarré. Vissa episoder kan inkludera omväxlande anfall av förstoppning och diarré, ett tillstånd som brukar kallas colon irritabile.

Intestinal gas, gasbildning, och oljig avföring är bland de potentiella Fruktosmalabsorption symptom. Dessa symtom kan vara allt från milt obekvämt att allvarligt försvagande. Hypoglykemi, eller lågt blodsocker, kan utvecklas som ett resultat av kroppens oförmåga att absorbera denna typ av socker. Måttlig till svår trötthet förekommer ofta under en av dessa episoder och kan lösa spontant så fort de andra symptomen försvinner.

Den enda verkliga behandling för Fruktosmalabsorption symptom är att undvika konsumtion av fruktos. Tyvärr är detta inte en lätt bedrift, eftersom många kommersiellt beredda produkter inkluderar fruktos som ingrediens. Vissa människor kan hantera små mängder fruktos i kosten utan att uppleva negativa symptom. Av denna anledning kommer varje person måste experimentera och hitta den mängd fruktos som säkert kan läggas till en individualiserad kostplan. En läkare, dietist eller nutritionist kanske kan hjälpa patienten utforma en hälsosam kost plan som kommer att minimera frekvensen och svårighetsgraden av Fruktosmalabsorption symptom.

  • Personer med Fruktosmalabsorption frågor kan uppleva hypoglykemi.
  • Fruktosmalabsorption kan orsaka tarmkramper.
  • Flatulens och oljig avföring är vanliga symtom på fruktos malabsorption.