Vad är en Downspout?

July 17

En downspout är ett rör som leder regnvatten från taket på ett hus till marken. Normalt kör ner i hörnen på en byggnad, stuprör fäster ändarna av rännor som leder vattnet till hörnen. Takrännor och stuprör är gjorda av aluminium, vinyl, galvaniserat stål, koppar eller trä. De kan målas för att matcha trim av huset.

Utan ordentlig arbets stuprör, kommer vattnet rinna över kanten på ett hus och kan orsaka översvämningar och skador på de yttre väggarna i huset. Regnvatten kan sippra in i sprickor i väggarna, genom fönster och in i fundamentet. Det vanligaste problemet med stuprör är att de blir igensatta med löv och skräp så att regn inte kan strömma igenom ordentligt.

Hela rännan systemet måste rengöras och kontrolleras regelbundet för att undvika problem. Löv bör tas bort från rännorna. En slang går genom rännorna kan avslöja några träskor i downspout. Stuprör är kopplade till ett hus med klämmor och kan enkelt tas bort för ytterligare rengöring om röret blir stoppad upp.

Stuprör och hängrännor kan bytas när som helst. Nya dräneringssystem bör beaktas när ny takläggning installeras. De hängrännor och stuprör sedan kan integreras fullt ut i det nya taket.

Gutter vakter kan tilläggas att täcka upp i rännorna för att lindra downspout igensättning genom att förhindra löv och annat skräp från att komma in i systemet. Nya hängrännor ofta är gjorda av en maskin som kan skära rännorna till exakt längd tak. Seamless rännor ofta görs med inbyggda omslag.

Stuprör är fästa på hörnen med L-formad eller U-formade hörnrören. I slutet av downspout ska vara böjd och lutande bort från huset, pekade på ett område med god dränering så att vatten doesnâ € t pool. Ett spår kan ställas på marken under downspout att avleda vattnet från huset för ännu bättre vattenspridning.

En downspout kan förlängas i marken genom ett hål som leder till en torr brunn. Vattenspill riktas sedan ännu längre bort från grunden. Träskor i tunnelbanan kan vara svårt att hitta, så regelbundet underhåll av rännorna är mycket viktigt.

Hängrännor och stuprör ofta gör för en bra gör-det-själv-helg projekt med rätt verktyg och lite riktning. Reparationer görs enkelt genom att förstärka hängande rännor med hangarer eller lappa hål i rännorna eller stuprör med vattentät täta. Vattenspill innebär ofta att rännorna är för små för att hantera den mängd regnvatten som de får.

Professionell gutter installation och städning finns i de flesta städer. Avgifter genomsnitt mellan fem och tio dollar per fot, beroende på vilken typ av takrännsystem. En professionell installatör bör diskutera placeringen av downspout och vara medveten om homeownerâ € s önskemål så att vattnet leds bort lämpligt för området.

  • Takrännor bör rengöras regelbundet för att undvika träskor.
  • Coated i ett skyddande lager av zink, galvaniserade rännor är ganska stark och oftast kan motstå alla bultande att naturen kan ge, men kan rosta med tiden.