Vad är en High produktionsvärde?

July 19

Inom filmindustrin, är kvaliteten på en film kallas dess "produktionsvärde." Filmer med en högre budget kommer vanligtvis har ett högt produktionsvärde, på grund av den större investering av resurser. Det är målet för de flesta filmmakare att göra filmer som är snygga, attraktiva, och använda specialeffekter av hög kvalitet i kombination med exotiska platser. Dessa filmer kan vara ganska kostsamt att göra, vilket är en stor chansning hos potentiella investerare.

I vissa fall är filmer medvetet gjorda med ett lågt produktionsvärde, eftersom campy aspekten av billiga filmer är avnjutas i vissa genrer. "B Filmer," som de kallas, kännetecknas av orealistiska specialeffekter, dålig kontinuitet och kornig film. I vissa fall är dessa filmer är roligt att titta på och ofta roliga att göra samt. Låg budget filmskapande är en konstform, och särskilt under 1990-talet när individer lätt kan spela in och distribuera videomedia, det blev ganska populär.

De flesta biobesökare förväntar sig en hög produktion värde när de går på teater, dock, och som ett resultat, Hollywood regissörer gör en insats för att uppnå realistiska ser effekter och avancerade kamerabilder. Stora budget filmer använder ofta unika platser, stellar specialeffekter och sofistikerad teknik för att skapa vad de hoppas kommer att bli en folkmassa glädjande film. Dessutom kommer många stora namn aktörer öka produktionen värdet av en film.

Många låg budget filmskapare arbetar för att uppnå utseendet på ett högt produktionsvärde film, antingen genom att investera en hel del resurser på en eller två scener, eller med hjälp av olika knep för att höja kvaliteten på filmen. Dessa knep inkluderar leka med kameravinklar, att förlita sig på en stark manus, använder mindre kända skådespelare tecken, och integrera unika belysningsteknik. Använda gamla kunskaper på ett nytt sätt kan öka en film produktionsvärde, vilket gör det i slutändan mer tilltalande för investerare.

För att en film ska lyckas kommersiellt, oftast krävs det ett högt produktionsvärde om inte filmskapare har gjort ett medvetet konstnärligt beslut att gå för utseendet på ett lågt produktionsvärde film. Som ett resultat, potentiella producenter och investerare vill vara säker på att filmen de finansierar möter dessa kriterier, vilket resulterar i en större avkastning i kassan. Många filmskapare erbjuda investerarna ett proof of concept, som visar hur filmen kommer att presenteras och hur romanen tekniker kommer att användas. Detta är ofta fallet med filmer som är starkt beroende av digitala element.

Ytterst är hög produktionsvärde resultatet av en kombination av faktorer, bland annat en stark manus, bra skådespeleri, filmkonst, och specialeffekter. En bestämd filmare kan göra en utmärkt film i en källare med rätt teknik, även om miljontals dollar bakom storbudgetfilmer brukar göra det lättare.

  • Filmer med högt produktionsvärde har ofta en stor budget, ett bra manus, bra skådespeleri, bra riktning, och vacker filmkonst.
  • Högre produktion värde filmer har en större chans att bli en blockbuster.
  • Vissa filmer har ett ganska lågt produktionsvärde.
  • Film: s med stjärnor som Brad Pitt är ofta i filmer med höga produktionsvärden.
  • Filmer med högt produktionsvärde kräver normalt en mycket högre budget än independentfilmer.