Vilka är de olika typerna av Plyometric Platforms?

March 20

Det finns olika typer av plyometric plattformar man kan använda för styrketräning och kondition. Var och en av dessa plattformar bör vara robust, vilket ger en säker yta att hoppa när du tränar Spänst. Formen, materialet och höjd, men kan skilja mellan produkterna. Nya funktioner, som möjligheten att justera höjden på en del av utrustningen, även kunde finnas mellan de olika typerna av plyometric plattformar.

Många plattformar består av en fyrkantsformad metallram med en solid topp. På vissa modeller är basen bredare än toppen, skapar något sneda sidor. En bredare bas kunde göra detta utrustning säkrare, eftersom det då är mindre sannolikt att välta. Denna stil erbjuder oftast konsumenterna möjlighet att stapla flera ramar i olika höjder ovanpå varandra när de inte används.

Plyometric plattformar kan också vara en enkel, men ändå robust, låda med sex sidor eller fem sidor med en öppen botten. En del människor föredrar femsidig version, vilket gör att stapla flera lådor och lagring plattformarna enklare. Denna typ av modell är ofta gjorda av trä eller stål. Hål kan skäras ut på sidorna för att fungera som handtag för att göra lyft- och transport lådan lättare.

Många ram och låda plyometric plattformar kommer i en icke-justerbar höjd. Denna höjd kan vara allt mycket från bara några inches eller centimeter från marken upp till mer utmanande höjder. Medan dessa stilar erbjuder i allmänhet en stark, trygg plattform måste man köper flera delar av utrustning om man önskar olika höjder för olika träningspass rutiner. Kostnad och lagring är oftast de faktorer som håller en konsument från att vilja köpa flera plattformar.

På vissa typer av plyometric plattformar, kan höjden justeras. Man kan sedan köpa bara en del av utrustningen och ändå få nytta av att ha flera plattformar med olika höjder. Vissa justerbara plattformar likna torget metallram, men också tillåta en användare att välja en av ett fåtal set höjder, eller öka eller minska höjden i steg. Andra justerbara stilar har flera hyllor på olika höjder på vilka man kan glida plattformen.

Ytterligare en annan typ av justerbar plattform är visuellt liknar trä eller metall lådor. Vanligtvis kommer denna modell i en uppsättning av tre lådor med olika höjd. De kan sedan fästas ovanpå varandra för att bygga höjd, eller de kan användas separat, en i taget.

Plyometric plattformar kan användas i hemmet eller på ett gym. De som används i hemmet är oftast billigare och inte så robust, men bör vara säkert för en individualâ € s användning. I ett gym, där flera personer kan använda utrustningen på en dag, kommer man oftast hitta dyrare, lyxiga modeller avsedda för att användas av flera gym goers.