Hur väljer jag det bästa Eminent Domain advokat?

October 8

Välja den bästa expropriation advokat är en fråga om att förstå dina egna förutsättningar, sedan hitta en advokat vars expertis ligger i linje med de specifika frågor som du ställs inför. Att hitta advokater som utövar expropriation lag är vanligtvis inte svårt. Att bestämma vilken som är bäst för dig är oftast svårare utredningen. Med lite forskning, fråga runt och intervjua, men du kommer att kunna identifiera den advokat som bäst kommer att kunna företräda dig.

Det viktigaste om att välja en expropriation advokat är platsen. Expropriation är en aspekt av amerikansk federal lag, vilket innebär att den gäller i hela landet. Ändå har varje enskild stat också sina egna regler expropriation, vilket innebär att acceptabla stående metoder domän kan och variera kraftigt från plats till plats. För att få det bästa resultatet, behöver din advokat att vara mycket erfaren i stående lagarna i ditt tillstånd domän.

Du måste också vara säker på att din expropriation advokat har erfarenhet av den typ av expropriation åtgärd du står inför. Eminent åtgärder domän kan väckas i en mängd olika situationer. Ibland regeringar försöker att äga ledig mark och outvecklade partier. Andra gånger är målet ett industriområde eller kontorsbyggnad, eller ens en familj hem. Regeringen har vanligtvis rätt att konvertera nästan all egendom i statens marker.

Det är vanligtvis inte möjligt att övervinna en regerings påstående om expropriation. Eminent lagar domän ger regeringarna rätt att beslagta nästan all egendom, förutsatt att de följer vissa villkor och erbjuda tillräckliga buy-out belopp. Den roll som expropriation advokat är att hålla regeringen i schack och för att se till att du som fastighetsägare få en rättvis uppgörelse. För att göra detta på ett effektivt sätt, måste advokaten vet den juridiska terrängen och måste ha erfarenhet förhandlar med regeringen.

Du bör börja leta efter en expropriation advokat strax efter att du fått en framstående anmälan domän. Om du känner någon som har stått inför en liknande åtgärd, be om rekommendationer. Du bör ha i åtanke är dock att inte alla resultat är enhetliga - en stor uppgörelse i ett fall inte nödvändigtvis garanterar ett liknande resultat för dig.

Det är ofta möjligt att hitta en advokatbyrå som uteslutande behandlar expropriation, men dessa typer av företag finns inte i alla samhällen. Du kan behöva leta efter bredare fastighetsadvokatbyråer först, sedan fråga om vilka av deras advokater har erfarenhet av expropriation lag. Relevanta företag kan ofta identifieras genom att göra en online-sökning eller kontakta din statens advokatsamfundet. Försök att boka en informell intervju där man kan träffa advokater, förklarar ditt fall, och fråga om deras erfarenheter att hantera antingen företags- eller bostadsfastigheter försäljning till regeringen.

Beroende på din socioekonomiska situation, kan en rättshjälps klinik också att kunna hjälpa dig att hitta representation. Rättsliga kliniker bistånds hjälper ofta försvarar låginkomstfamiljer från statligt initierad fastighets fördömande och andra fordringar på den privata äganderätten. Även om en klinik inte har en expropriation advokat på personal, kan det kunna ge referenser.

Ibland är framstående insatser domän vidtas mot hela samhällen på en gång. Om detta är fallet i din situation, kan det vara meningsfullt för dig och dina grannar att söka gemensam representation från samma expropriation advokat. Detta säkerställer konsekventa resultat, och kan också ge advokaten mer styrka och uppbackning i uppgörelsen.

  • För att få det bästa resultatet, behöver din advokat att vara mycket erfaren i stående lagarna i ditt tillstånd domän.