Tio Större Battles och kampanjer för den amerikanska revolutionen

November 14

Den amerikanska revolutionen var avgörande för USA vinner självständighet från Storbritannien. Utan sina strider och kampanjer, både bra och dåliga, skulle Amerika förmodligen fortfarande vara under brittiskt styre, även i dag. Här är höjdpunkterna i tio nyckel strider eller kampanjer i den amerikanska revolutionen.

Fort Ticonderoga

Mindre än en månad efter Lexington och Concord, amerikanska trupper under Vermont frontiersman Ethan Allen förvånad och fångade en brittisk fort - Fort Ticonderoga - vid stranden av sjön Champlain i New York. De fångade 60 kanoner och granatkastare, som de så småningom används för att driva britt av Boston. Segern var ett stort förtroende booster.

Slaget vid Bunker Hill

Denna kamp, ​​den 17 juni 1775, var faktiskt kämpade på avel kull, som ligger bredvid Bunker Hill, strax utanför Boston. Omkring 1.400 amerikaner höll backen. Omkring 2.500 brittiska trupper anföll dem i ett frontalangrepp snarare än genom att omge dem.

Den brittiska vann efter två laddningar, men de betalade ett högt pris. Om 1.000, eller 40 procent, av sina trupper dödades eller sårades, medan amerikanerna led ca 400 dödades eller sårades. Blodbadet skakade brittiske befälhavaren William Howe så mycket blev han alltför försiktig och konservativ i framtida strider.

Kampanjen i Kanada

I slutet av 1775, amerikanska ledare Richard Montgomery och Benedict Arnold lanserade en invasion av Kanada. Yanksna trodde kanadens inte skulle sätta upp mycket av en kamp. Bad tanke. Amerikanerna förlorade strider vid Quebec och Montreal och tvingades retirera. Förlusterna lämnade Kanada ordentligt i brittiska händer och gav britterna en bra bas för att lansera attacker mot New York och New England.

Kampanjen i New York

I mitten av 1776, Washington och hela hans armé av omkring 18.000 män flyttade till området runt New York, i hopp om att fålla in och besegra en brittisk armé av omkring 25.000. Men många av de amerikanska trupperna var råa rekryter, som panik och sprang i en serie av strider i området.

Genom hösten var det Washington som nästan var instängd. Under skydd av en tjock dimma som förverkligades i precis rätt tid, halkade den amerikanska armén bort i New Jersey och sedan till Pennsylvania. Det var ett stort nederlag för den amerikanska armén, men det kunde varit mycket värre.

Trenton och Princeton

Smarting från cirka sex månader med att köra iväg, Washington flyttade hans armé över isen-kvävdes Delawarefloden på julafton 1776, och överraskade en hessiska brigad i Trenton, New Jersey. Resultatet blev att Washington fångade mer än 900 hessiska trupper och 1.200 vapen utan att förlora en enda man.

Washington följde sedan upp med en seger över britten några dagar senare vid Princeton, New Jersey. Segrarna var smashing moral boosters för jänkarna.

Slaget vid Saratoga

År 1777 föreslog British General "Gentleman Johnny" Burgoyne att leda en brittisk armé in i New York och New England från Kanada, medan den brittiska armén redan i New York City seglade ner för att fånga Philadelphia. Det visade sig vara en katastrof för britterna. Burgoyne hade inget begrepp om en marsch genom fiende-angripna vildmark och tog längs officers fruar och barn.

Ständigt trakasseras av amerikanska trupper och ont om mat och förnödenheter, förlorade Burgoyne armé två strider nära Saratoga. Den 17 oktober 1777 den brittiska armén av nästan 6.000 män kapitulerade. Nyheter i den amerikanska segern hjälpte övertyga Frankrike att gå in i kriget på den amerikanska sidan.

Strider till sjöss

Den 23 september 1779 en amerikansk marinship namngav Bonhomme Richard tog på den brittiska krigsfartyget Serapis utanför Englands kust. Den amerikanska kaptenen, John Paul Jones, såg två av hans stora kanoner explodera på första ansvarsfrihet. OPÅVERKAD drog han vid sidan av Serapis och de två fartygen dunkade varandra i mer än två timmar. Vid ett tillfälle, när frågade om han skulle ge upp, svarade Jones, "Jag har ännu inte börjat slåss!"

Slutligen inför ankomsten av en annan amerikansk fartyg, kapitulerade den Serapis. Jones eget fartyg var så illa skadad att det måste överges, och han överfört sin flagga till den brittiska skeppet. Men segern var den största enskilda flott bedrift av kriget och skakade den brittiska tilltro sin flotta.

Att förlora i Charleston

Detta var den värsta amerikanska nederlag i kriget, som säger något. Under våren 1780, ungefär 8.500 brittiska och lojalistiska soldater och 14 fartyg omringade staden Charleston, fånga en amerikansk armé under befäl av General Benjamin Lincoln. Den 12 maj kapitulerade Lincoln hela hans armé av 5.500 män, tillsammans med enorma mängder vapen.

Guilford Courthouse

De flesta av kriget i södra bestod av brittiska trupper slå amerikanska trupperna, som jagar dem, och sedan slå dem igen. I december 1780, kongressen äntligen sätta en kompetent general över de amerikanska styrkorna i södra medan Washington slogs i norr. Han var 38-årige Nathanael Greene, som var förmodligen den enda amerikanska allmänna att konsekvent out-strategize sitt motstånd.

Efter ett par segrar i slagen Cowpens och Eutaw Springs, Greene inför British General Charles Cornwallis på Guilford Courthouse, North Carolina. Britt vann vad som var en av de blodigaste och mest bittra striderna under kriget, men de drabbades nästan 30 procent olycksoffer, medan Greene: s förluster var ljus. Corn tvingades att dra sig ur Carolinas och tillbaka till Virginia, med sina trupper till Yorktown.

Yorktown

Washington hade försökt i månader för att samordna sina egna trupper med de franska trupperna och fartyg som var förment redo att hjälpa amerikanska orsaken. Ovanpå det, hade kongressen misslyckats med att förse honom med desperat behövs förstärkningar och förnödenheter.

Slutligen i maj 1781 började saker att falla på plats med sina franska allierade. Tillsammans med två franska flottor, franska och amerikanska arméer konvergerade på Yorktown och fållade i den brittiska armén under Corn. Britterna, under tiden, misskött två flottor av sina egna och inte kunde komma till Corn undsättning.

Den 19 oktober 1781 Corn kapitulerade hela sin armé på 8000 män. Den brittiska bandet spelade en låt som heter "The World Turned Upside Down", och ett band som anlitats av det franska spelade "Yankee Doodle." I London, när Lord North, den brittiske premiärministern, hörde nyheten, han ropade "O Gud ! Det är över! "

Egentligen var det inte över för mer än ett år. Den brittiska armén höll fortfarande New York, och det fanns några små strider, tills den formella fredsavtal undertecknades på 3 Februari 1783.

Britt var nådig förlorare, främst därför att de ville driva in en kil mellan Amerika och Frankrike. De gav upp rättigheter till all mark från Atlantkusten till Mississippifloden, och från Kanada till Florida, vilket var långt mer än amerikanerna faktiskt kontrollerade.

I gengäld amerikanerna lovat att behandla lojalisterna i deras mitt rättvist och upprätta rättvisa regler så att brittiska borgenärer skulle kunna samla in före kriget skulder. (Inget av dessa löften hölls.)