Potträning på Daycare

November 21

Vissa kiddos "potta program kastas ur spår av utomstående vårdgivare som verkligen, verkligen menar väl - men de bara inte varför du tror konsekvens från hemmet till dagis är en så stor sak.

Men oavsett vårdgivare förstår eller inte, de flesta är villiga att lyssna på era kommentarer. Berätta för dem att du tror att förändrade synsätt kommer att blanda upp din lilla Tyke som knappt används för att använda toaletten, i alla fall.

Att få alla vårdgivare att vara konsekvent

Gå vidare och antar att de flesta utanför vårdgivare har sina egna idéer om potträning, så informera din - direkt efter potträning Weekend - att du har en potta plan för ditt barn.

Berättar vårdgivaren, "Här är vad vi gör" i början är så mycket lättare än att försöka backa spår. (Tänk hur mycket du har gillat chefer som gjorde deras förväntningar tydliga förskott, jämfört med dem som sagt vad de ville efter att du hade skruvas upp.)

Daghemsarbetare tenderar att använda en one-size-fits-all metod som fungerar bra med barn som är helt redo att samarbeta. Och din tot kanske inte passar i den kategorin.

Ett centrum metod bygger vanligen på ägarens / regissörens potta-utbildning övertygelser, så det tillvägagångssätt kan variera från så stel som syster Ratched av Gökboet, till så tyst vårda som Mr Rogers från Mr. Rogers Neighborhood. I princip kan du räkna med att få daghem göra mycket personanpassade potträning. Å andra sidan, deras metod förmodligen inte kommer att vara i strid med Potträning For Dummies sätt, förutom att vara lite mindre flexibel och lite mer skylla växling. De flesta dagis personal helt enkelt inte har tid för en-mot-en undervisning.

Istället för att fråga en dagtid vårdgivare vad närmar hon tar med barnen i potträning, bara ge henne din handout och be henne att följa den. Annars måste du säga, "Din väg passar inte mig." Yuck. Aj.

Så klart, med eftertryck, och taktfullt ange dina önskningar. "Snälla, under dagen medan jag är på jobbet, följ denna plan för att hjälpa potta tåg Tommy Hon behöver hjälp, naturligtvis, men ingen tvingar eller straffa Hon kommer att göra. misstag, och tryck bara inte kommer att hjälpa - Jag är säker på det ".

Ungdomar kan få ihop lätt. Så, är det bästa sättet att hantera möjligheterna för olika idéer för att krafsa ner 1-2-3 för ditt barns potta regim och lämna det till vårdgivare. Lämnar inget utrymme för improvisation. Kanske kommer avvärja jobbigt situation upptäcker att någon gör saker annorlunda på dagis, och ditt barn blir fruktansvärt förvirrad. Det tvingar dig in i ett hörn där man måste be om deras samarbete och en switcheroo tillbaka till vägen.

Om släktingar eller vänner bryr också för ditt barn från tid till annan, göra dem kopior när du ändå håller på. Låt ditt barn vet vad du gör och varför. "På så sätt faster Camilla och kusin Gina och Fru Fritz på dagis alla vet vad du vill göra när det är dags att gå potta."

Ge alla vårdgivare sidan

Gör en stor punkt att ge din leda vårdgivare en sida med instruktioner. Du kanske vill ställa in ett möte så att du verkligen har hennes uppmärksamhet. Förklara att du tror att du har hittat det bästa sättet att pott träna ditt barn, och du kommer att uppskatta hennes överensstämmelse med planen. Med gå så långt som att påpeka att du inte vill att alla som tar hand om Ava att träffa dig med en negativ rapport vid utlämningen tid: "Ditt barn var en total kissa-avfälling idag - hon våt hennes byxor!" Inget av det där, tack så mycket.

Men ber din vårdgivare att skriva ned en slut-på-veckan lägesrapport så att pissa Lassie s potta gärningar inte kommer att diskuteras framför henne - om inte, naturligtvis, vi pratar lysande recensioner. Begär fyra veckor värde av lägesrapporter, och vara säker på att hon vet att du menar helt enkelt en snabb genomgång - ingenting arbetade eller maskinskriven.

Tala om för din vårdgivare, barnflicka, eller släkting: "Jag skulle uppskatta mycket om ni skulle följa denna plan eftersom vi började det under helgen, och Ally gör bara bra Annars är jag rädd att hon ska bli förvirrad. . Tack så mycket, i förväg, för din hjälp. "

Betona att du vet den här personen (släkting, barnflicka, vårdgivare) kommer att vara en stor aktör i att hjälpa ditt barn att lyckas. "Jag uppskattar verkligen att du är upp för detta."

Här är skriftlig plan som du kan dela ut:

1. Ta toddler till pottan varannan timme om möjligt. (Om hon vägrar, inte driva det.) Var säker på att hon potta-sitter strax efter att äta och dricka. Gentle maning är bra.

2. Be barnet att berätta när hon känns som hon behöver för att gå.

3. Ge beröm, även om inget händer under pottan-sit. Använd inte någon press. Om hon går, går hon; annars bara säga att du är glad att hon försökte.

4. För inte göra barnet känna sig skyldig om hon mässar upp hennes byxor. Bara ändra dem, och sätta på färsk kläder (vid behov). Och säg att du satsar hon kommer att få det rätt nästa gång.

5. Låt henne dra upp kalsonger och kläder, även när dessa insatser är slarviga och besvärliga. Inte hoppa in och räta upp. Hon behöver känna som om hon lyckas, så just nu, inte tidiness räknas inte.

6. Berätta toddler som hon har gjort något mycket bra när hon faktiskt kissar eller bajsar på pottan.

När du lämnar över bajs-och-kissa-plan för ditt barns dag, se till att vårdgivaren förstår att du har förtroende för hennes attityd av lagarbete. Ordet detta på ett sätt som visar din tro på henne: "Naturligtvis har jag aldrig tvivlat en minut att du inte skulle vara ombord för detta, men jag tänkte bara att jag skulle skriva ner det, för din bekvämlighet jag vet. du har en miljon saker på ditt sinne varje dag. "