Vad är Styrketräning Hooks?

November 17

Vikt lyftkrokar är bitar av träningsutrustning, vars syfte är att hjälpa idrottare att lyfta stora mängder vikt. De består vanligtvis av någon typ av ett par handledsremmar, var och en har en krok som en idrottare använder för att plocka upp i vikt under en tunga lyft. När du använder dessa styrketräning krokar, idrottare ofta kan lyfta mer vikt än de annars skulle kunna, eftersom de inte begränsas av styrkan i sina underarmar.

Vikt lyftkrokar fungerar på ett liknande sätt att vikta lyftstroppar, även om de ger lite mer kontroll. De består av en uppsättning tjocka remmar att en idrottare platser runt sin handled. Dessa remmar brukar använda Velcro så att idrottaren kan passa dem till hans eller hennes handleder mycket säkert. Bifogat till varje band är en krok gjorda av antingen metall eller en mycket hård plast.

Dessa krokar måste vara ganska robust eftersom de måste kunna stödja en stor mängd vikt. Formen hos krokarna tillåter dem att grovt följa formen hos idrottaren handflata. På grund av denna form, när idrottaren plockar upp i vikt med hjälp av styrketräning krokar, kommer de att simulera vanliga position i händerna på skivstång, och idrottaren kan greppa hans eller hennes fingrar runt kroken så att hissen känns fortfarande helt naturligt.

Det primära syftet med styrketräning krokar är att ge stöd till de handleder och underarmar. Ganska ofta, när en idrottsman utför hissar som kräver en mycket stor mängd vikt, såsom marklyft eller axel shrugs, kommer han eller hon finner att mängden styrka i underarmarna och handlederna kommer att begränsa det totala belopp som han eller hon kan hiss. Genom att bära en uppsättning av styrketräning krokar, kan idrottaren vinna denna begränsning och därmed kan lyfta mer vikt.

Av denna anledning, styrketräning krokar är vanligt bland idrottare som är intresserade av strongman träning eller som fokuserar på bodybuilding. Dessa typer av sysselsättningar kräver uppsättningar hissar med låga repetitioner men mycket stora mängder i vikt, så användningen av styrketräning krokar gör idrottaren att ge högsta möjliga belastning för musklerna är involverade i hissen. Utan styrketräning krokar, skulle dessa laster inte vara möjligt, eftersom svaghet i underarmarna och handleder alltid skulle vara ett hinder för tunga lyft.