Vad finns olika typer av behandling för cellulit?

November 1

En irritation i huden, är cellulit oftast orsakas när stafylokocker och Streptococcus bakterier kommer in en persona € s kropp genom en öm eller klippa. Om den lämnas obehandlad, kan tillståndet, vilket orsakar svullnad, feber och frossa, leda till amputation och eventuellt dödsfall. Behandling för cellulit varierar, beroende på svårighetsgrad och platsen, samt patientâ € s hälsa. Oftast behandling för cellulit innehåller antibiotika och andra läkemedel, som ofta rensar upp villkoret på mindre än två veckor. Behandlingen syftar till att lindra smärta, påskynda läkningsprocessen, och motverka tillståndet uppstår igen.

Penicillin eller ett derivat av penicillin, är en vanlig antibiotika för behandling för cellulits. I de fall då en patient allergisk mot penicillin, kan andra antibiotika såsom vankomycin användas. I ett tidigt skede när cellulit är begränsad till bara ett litet område och har ännu inte trängt blodsystemet, kan orala antibiotika framgångsrikt behandla tillståndet. Eftersom cellulit kan spridas snabbt i kroppen, bör en person få på antibiotika så fort som möjligt för att förhindra ytterligare infektion. En person bör avsluta ut ett recept, även om villkoret har klarats upp.

När infektionen har spridit sig genom kroppen eller en individ inte svarar på orala antibiotika, kan en individ behöver gå till sjukhuset för behandling av cellulit. På sjukhuset, kan antibiotika sålunda levereras genom en IV. I vissa fall kan det vara möjligt för en person att ta antibiotika intravenöst hemma. Infektioner som uppstår i armar eller ben kräver en person att hålla de drabbade extremiteterna förhöjda, tillsammans med att tillämpa fuktiga sterila bandage för att hjälpa till med ömhet.

I vissa fall kan behandling för celluliter kräver en vistelse på sjukhuset. Antagning till ett sjukhus kan behövas om en person blir mycket sjuk på grund av hög feber eller högt blodtryck. I de fall där en person kräks hela tiden eller infektionen inte förbättrar, får sjukhusvård också behövas. De med försvagat immunsystem som blir drabbade med cellulit kan kräva sjukhusvård samt. Kirurgi kan behövas för att tömma infekterade vävnaden om antibiotika inte fungerar.

Tillsammans med medicinering, kan vissa alternativa terapier vara till hjälp för behandling av cellulit. Flavonoider, komplex som finns i vissa frukter och grönsaker som druvor, blåbär och lök, tycks minska risken för cellulit. Rött vin och te innehåller också flavonoider. Quercetin, en flavonoid tillägg, finns också. Vissa örter när det tas oralt eller appliceras på huden, såsom timjan eller tea tree-olja kan också vara effektiv mot cellulits.

  • Wound cellulit kan uppstå om en enskild person är biten av en brun enstöring spindel.
  • Blåbär kan minska risken för cellulit.
  • Timjan kan hjälpa behandla cellulit.