Hur du redigerar Marlin Configuration.h filen för din Prusa i3 3D-skrivare

October 24

Redigera denna fil är hjärtat i Prusa i3 3D-skrivare konfigurationsprocessen. Detta avsnitt ger en översikt och specifika rekommendationer. Tänk på att det är en textfil i datorn programmeringsspråk. Inte i grunden ändra sin struktur eller lägga extra artiklar; det du gör, kommer det inte att kompilera och fungerar.

Du kommer att se en hel del värdefulla kommentarer i koden som börjar med. Allt efter den dubbla snedstreck är en kommentar att den fasta programvaran ignorerar; det är bara där för att hjälpa dig att konfigurera din maskin och kommer ihåg varför du gjorde specifika förändringar. Du kan lägga till fler kommentarrader i koden för att göra det klart vilka delar du vill ändra och varför.

Observera att vissa av koden har kommenterats ut - med framför den. Sådan kod är inaktiv; du kan behöva återaktivera linjer och avaktivera andra, såsom anges i kommentarerna. Du skulle normalt gör så bara för icke-standard inställningar, men denna förmåga kan vara viktigt, beroende på elektroniken skriver du använder med din RepRap skrivare.

En annan viktig inställning i firmware är ett värde, vilket är ett viktigt sätt att låta den fasta programvaran veta vilka delar av din maskin är aktiverade. Till exempel behöver firmware att veta om din skrivare har mer än en extruder och en uppvärmd säng.

På toppen av filen, kan du hitta valet av elektronik som används på RepRap 3D-skrivare. Här ser du en lång lista med kommentarer som ger varje annan uppsättning elektronik ett unikt nummer. (Till exempel är rambo 301 och olika versioner av ramper 3, 33, eller 34.) Avsnittet nedan här listan visar en #define MODERKORT 80 (se figuren nedan), vilket indikerar att denna firmware är den konfigurerad att använda Rumba elektronik . Om du vill ändra firmware rambo elektronik, allt du gör använda kommentarerna för att ändra inställningen till #define MODERKORT 301.

Hur du redigerar Marlin Configuration.h filen för din Prusa i3 3D-skrivare

Du kan använda samma metod för de andra inställningar genom att läsa ner resten av configuration.h filen och ta en av tre åtgärder:

 • Ändra #define numren.
 • Un-kommentera de delar du vill göra aktiv.
 • Kommentera ut de delar du vill göra inaktivt.

De viktigaste inställningarna för att kontrollera är följande:

 • TEMP_SENSOR: Denna inställning har oftast mer än ett värde, indikeras av _0 _1 _2 och kommer att ha en förteckning över sådana med ett nummer för dig att komma in från informationen. Den vanligast använda är typ 1 (EPCOS 100k). Det är viktigt att du matchar den typ som används i ditt varma-end med en på den här listan och ange numret för alla aktiva hot-ändar.
 • TEMP_SENSOR_BED: Exakt samma som inställningen just räknat, normalt här använder samma elektronik typ som din varma slut.
 • PID-inställningar: Dessa inställningar bestämmer den proportionella styrslingan som tar hand om uppvärmning din varma slut rätt till ett mål temperatur som du ställer in Slic3r. Inställningarna nedan anger till firmware hur din varma slut svarar på uppvärmning och upptäckt av temperaturförändringar. Det är väldigt viktigt att ha detta rätt inställd.

  De inställningar du behöver för att förändra är

  • DEFAULT_Kp (den proportionella elementet)
  • DEFAULT_Ki (den integrerad del)
  • DEFAULT_Kd (differentialelementet)

Alla dessa inställningar kan låta komplicerat men inte vara alltför orolig. Allt du behöver göra är att skriva in i de siffror som den RepRap skrivarens firmware beräknar från att göra ett antal prov värme och kyla cykler med maskinens heta slut.