Vad är en bipacksedeln?

November 2

Bipacksedeln eller bipacksedeln är en viktig papper som medföljer de flesta mediciner, oavsett om de är tillgängliga över disk eller föreskrivna. Olika länder kan ha olika krav på vad denna insats måste lista, men den har ett dubbelt syfte på platser som USA. Lista Den inte bara många informativa detaljer om ett läkemedel, däribland dess utseende, biverkningar, varningar, action och mer, men det är också används för att skapa den Physicianâ € s Desk Reference, som läkare använder eftersom information vid förskrivning läkemedel så att de undviker att förskrivning de som kan interagera med andra eller som skulle vara kontraindicerat. I andra länder, är likartade referenshandböcker eller online informationsplatser skapas från informationsblad.

Såsom nämnts finns det ett antal detaljer som ingår i en bipacksedel och många av dem är ganska komplex. Exakt vad blir ingår vanligen styrs av tillsynsmyndigheter. Till exempel i USA, Food and Drug Administration (FDA) och amerikanska lagar bestämmer vad infogar måste innehålla, och listan är lång. Folk kommer att märka detta när de undersöker en insats. Den lilla print innehåller en mängd information om många aspekter av drogen den diskuterar.

Några av de saker som FDA krav finns i bipacksedeln är information om hur läkemedlet fungerar i kroppen och hur det metaboliseras, grundläggande information som beskriver Druga € s utseende, och den godkända användningsområden för läkemedlet. Det är nödvändigt för tillverkare av medicin för att innehålla statistiska uppgifter som bygger på studier avseende andelen människor som har biverkningar och vilka typer de har, interaktioner med andra läkemedel, kontraindikationer, varningar, hur man hanterar en överdos, och extra försiktighetsåtgärder. Detaljer om dosering för olika förhållanden eller för olika befolkningsgrupper, liksom barn och vuxna populationer, behöver oftast listas också, och är användbar som en referenspunkt för läkare.

Allt innehåll på bipacksedeln är uppdelad i titeln sektioner. Människor kan hitta områden av intresse, såsom varningar eller kontraindikationer, och läsa det avsnittet endast. Det är också användbart grundläggande sammanfattning av viktiga detaljer som biverkningar och varningar som är lite lättare att smälta för medicinsk lekmän.

En av kritiken mot bipacksedeln är att språket är medicinskt, och kan vara svåra att läsa för människor som donâ € t har en medicinsk bakgrund. Det är därför apotek skapar väldigt ofta droginformations utskrifter för receptbelagda läkemedel som är enklare att följa. Med många receptbelagda läkemedel, människor donâ € t nödvändigtvis få en bipacksedel, men de kommer att få en utskrift från apoteket som sammanfattar viktiga varningar, biverkningar, kontraindikationer och et cetera. Om människor är intresserade av en mer omfattande behandling av narkotikainformation, kan de ha möjlighet att få den riktiga insatsen från deras apotekare, och många läkemedelsföretag har också fulla bipacksedlarna för läkemedel de tillverkar tillgängliga online.

  • Apotek skapar väldigt ofta droginformations utskrifter för receptbelagda läkemedel som är enklare att följa.