Vad är fullkorn Pita Bread?

October 17

Fullkorn pitabröd är en typ av tunnbröd som bakas med hjälp fullkornsris mjöl. Bakers kan använda flera olika typer av spannmål mjöl när du gör denna typ av bröd. Oavsett vilken typ används, emellertid, är nyckeln att hela korn har använts för att framställa mjöl. Detta gör fullkorn pitabröd mer näringsrik än liknande bröd gjorda av raffinerat mjöl.

Pitabröd har funnits i århundraden. Speciellt populär i Medelhavs och Mellanöstern köken är brödet själv runt och platt och, när man skär, har en distinkt ficka i mitten. Beroende på det faktum att brödet är endast något syrligt, vilket innebär att bagare använder mycket lite jäst i degen, är det tunna och böjliga. Folk tuck ofta sin favorit smörgås fyllningar i fickan eller använda bröd att ösa upp hälsosam dips, såsom hummus.

Vissa typer av pitabröd är gjorda av raffinerat vitt mjöl, men i andra fall är de bakade använder fullkornsmjöl, vilket skapar en mer näringsrik fullkorn pitabröd. Termen fullkorn innebär i princip att hela korn kärnan har malts upp för att göra mjöl. Detta inkluderar utsidan skal av spannmål, som kallas kli, den mjukare mitten, kallas frövita, och den lilla fröet inuti, som kallas grodden. Raffinerad mjöl, å andra sidan, använder enbart frövitan.

Den kli och groddar av något spannmål innehåller Liona € s andel av näringsämnena. Följaktligen är fullkornsmjöl ett mycket hälsosammare val än raffinerat mjöl. För det mesta är fullkorn pitabröd en utmärkt källa till protein, kolhydrater, järn och fibrer. Vissa studier tyder på att äta fullkorn såsom de som finns i fullkorn pitabröd kan minska risken för vissa allvarliga hälsotillstånd, inklusive hjärtsjukdomar, stroke, cancer och diabetes. Vidare föreslår bevis också att fullkornsprodukter kan hjälpa människor att upprätthålla sunda vikter.

Människor kan oftast hitta fullkorn pitabröd som är gjord av olika sädesslagen. Även vete typen oftast ses, korn, råg och spelt är också populära val. Tillverkarna kan också använda flera olika typer av spannmål för att göra ett bröd och därmed variera smak och konsistens. Till exempel vissa pitabröd bröd ha upp till 12 olika typer av spannmål och därmed har heartier, nuttier texturer och smaker.

Som en varning, vissa tillverkare använder reklamtrick som tyder på att deras pitabröd är fullkorn när det inte är. Till exempel kan vissa produkter märkas som multigrain, och medan det innebär att det är gjort av en mängd olika kärnor, doesnâ det € t nödvändigtvis att fullkorn har använts. För att vara säker, bör människor alltid kontrollera de ingredienser som anges på etiketten för att se till att pitabröd gjordes med fullkornsmjöl.

  • Fullkorn pitabröd görs med fullkornsmjöl.
  • Pitas har i allmänhet två lager som utgör en ficka efter gräddning.
  • Fullkorn pitabröd.