Vad är en irländsk Car Bomb?

October 17

Inte den mest kända av alla drinkar, är den irländska bilbomb en mängd boilermaker som kan göras med ett antal olika typer av öl samt flera olika typer av sprit. Namnet för drycken skapas från en förening av två faktorer. Först, det anses vara en produkt av irländsk kultur. För det andra, är den verkliga kombinationen tänkt att skapa en explosiv upplevelse som inte olikt de bilbomber som används av den provisoriska Irländska republikanska armén under striderna i landet.

Det finns också flera olika namn som vanligen förknippas med den irländska bilbomb. Namnen alla tenderar att vara färgglad och i vissa fall indikerar uppfattningar om konflikten som ofta förknippas med drycken. Vissa människor känner det som Belfast bilbomb, medan andra kommer att beställa en IRA bilbomb. I vissa fall, uppbär drycken desto mer neutral namnet fredsmäklaren.

Den grundläggande irländska recept bilbomb uppmanar till användning av tre ingredienser. Stout är förstärkt med hjälp av Irish Cream och irländsk whiskey. Om en del av variationerna kommer in i bilden beror på de särskilda typer av öl, whisky och krämer används för att tillverka drycken. Guinness är ett populärt val för stout eller öl komponent, medan Baileya € s Irish Cream anses av många vara det enda alternativet för grädden delen av drycken. När det kommer till whisky, är Jamesonâ € s ofta som det bästa valet för en autentisk irländsk bilbomb, men fans av drycken i USA kommer sannolikt att ersätta Jim Beam eller liknande whisky till mixen.

Det finns sätt att klä upp en irländsk bilbomb för speciella tillfällen. När December rullar runt, kan den framställas med substitution av polka nubben för irländsk grädde, vilket ger drycken en avgjort vintersemester känsla. För presentation för en grupp, kan en stor öl kanna användas för stout. När de levereras till bordet, är ett glas whisky föll i kannan, sedan toppat med den irländska grädde.

  • Den irländska bilbomb drycken har fått sitt namn från de faktiska bilbomber används av IRA under den nordirländska konflikten.
  • Irish Cream är en av de viktigaste ingredienserna i en irländsk bilbomb.
  • Guinness är en stout öl.
  • Stout är en huvudingrediens i en irländsk bilbomb.