Vad är en Post-it-lapp?

October 20

En Post-it notera är en papperslapp med ett lågt klibb lim som gör att den kan placeras och flyttas flera gånger utan att lämna en rest eller orsakar skador. Vissa konsumenter hänvisar till Post-it som en klisterlapp eller bara en klibbig, och de färgglada papperslappar har blivit allmänt förekommande i de flesta kontor runt om i världen. De har också gjort språnget till den digitala världen, där de används för att märka dokument precis som de är på pappersdokument. Den ursprungliga Post-it notering tillverkas av 3M Corporation, som behåller varumärket namnet. Andra företag tillverkar liknande produkter, som är märkta som klibbiga eller omflyttbara anteckningar.

Ursprunget till Post-it notera är ganska intressant. Historien börjar 1968, när Spencer Silver arbetade med lim i 3M laboratoriet, och försöker lista ut hur man bäst använder dem. Han snubblade över ett lim som var för svag för att hålla något, men han konstaterade att den lämnade inga rester och att det var lätt att flytta papper som hade belagts med limmet. Även om han lekte med limmet under en tid, kunde han inte komma med en solid användning för det, men han ville ha det i åtanke.

År 1974, ett annat 3M anställd, konst Fry, blev frustrerad av de pappersmarkörmarkörer i sin psalmbok i kyrkan. Markörerna hålls glider ut, ofta vid olämpliga tidpunkter. Silver föreslog beläggning markörerna med milda lim, och Post-it anteckning föddes. Genom 1977, noterna var oerhört populär i 3M högkvarter, samt forskning och utveckling team drev för att se dem introducerades till allmänheten.

De första efter its kom ut på marknaden 1978, och de fick en svag reaktion. 3M testade produkten i endast ett begränsat antal städer, men de var besvikna över bristen på försäljningen. Ytterst grep företaget att passera ut gratisprover runt kontor och andra verksamheter, och många människor som använde dem blev genast fast. År 1979 var lanseringen av produkten utökats till 11 västerländska stater, och genom 1980 Post-it anteckningen var i många kontor över hela USA. Kontorsarbetare började faktiskt sjöfarten Post-it noter till människor i områden utan dem.

Företaget fortsätter att producera den klassiska Post-it anmärkning, som kommer i en liten praktisk storlek och en slående citrongul färg. Enligt 3M, det finns åtta standardstorlekar av Post-it lappar, som kommer i 25 former och 62 färger. Tydligt, företaget aktiveras på framgången för varumärket, med ett långtgående sortiment av produkter riktade till olika användare från studenter till miljöaktivister.

Post-it anmärkning har blivit en sådan del av det amerikanska samhället att sedlarna har även höjts till nivån av konst. Använda mångfärgade Post-it lappar, har konstnärerna producerat enorma målningar, skulpturer och ett sortiment av andra pjäser. Post-it upptåg är också utbrett, särskilt i kontor; många av dessa upptåg involverar använder mass antal billiga noter för att täcka kontor, bostäder, eller till och med bilar.

  • Post-it-lappar kan användas för att markera viktiga passager i texterna.
  • En Post-it är en klisterlapp som kan användas för att skriva påminnelser eller korta meddelanden.