Rengöring av vinylgolvlister

October 9

Det kanske förvånar dig, men rengöring av golvlister i ett hem är en rengörings knepig som lätt kan förbises; det har något att göra med det hela "utom synhåll, ur sinne" sak som verkar slå de flesta människor varje gång på ett tag. Här är några enkla riktlinjer som alla kan använda för att hjälpa rengöra vanligaste av golvlister.

  • Sopa eller dammsug. Vid rengöring din vinyl socklar, som med städning någonting, är det alltid bäst att börja med en "förbehandling" fas. I det här fallet måste du sopa eller vakuum längs golvlister som lämpliga för den typ golv. Genom att sopa eller dammsuga längs golvlister, du tar bort alla lösa partiklar som kan skapa ett slam röra när det är vått. Om du hoppar över det här steget, då du riskerar att skapa en större oreda än vad du försöker att städa upp.
  • Mop. Vinyl är ganska lätt att rengöra, och som sådan med en svamp mopp kan bidra till att minska en del ryggbesvär. Doppa moppen i vissa varmt tvålvatten och sedan sila moppen tills det är fuktigt bara. Kör moppen längs golvlister, med hjälp av ett lätt tryck för att skrubba bort eventuella fläckar som kan vara på plats. Upprepa detta så många gånger som behövs för att ta bort fläckarna. När du har tagit bort fläckar från vinyl socklar, låta golvlister lufttorka.
  • Sponge scrub. Den traditionella metoden för rengöring socklar är att använda en svamp, eller någon annan typ av mjuk trasa och varmt tvålvatten. Denna metod gör det möjligt att placera så mycket, eller lite, tryck som behövs för att ta bort eventuella fläckar från styrelserna. Arbeta dig runt i rummet i en riktning, och endast en riktning, detta håller möjligheten att sprida smuts runt i ett område som du redan har rengjort. När du rengör dina socklar dock kan du behöva ändra varmt tvålvatten några gånger så var inte rädd för att ändra det som behövs.