Vad är Red Leicester?

August 1

Red Leicester, även historiskt kallad Leicestershire, är en mängd cowâ € s ost mjölk som produceras främst i Storbritannien. Osten tros ha sitt ursprung i den brittiska regionen Leicestershire som ett resultat av en önskan hos de lokala mjölkbönder att producera en ost med smak och utseende särskiljande av regionen. Dess namn kommer från den röda färgen på den hårda yttre kant av osten. Denna röda nyans är resultatet av att lägga annatto, en karamellfärg kommer från frön av annatto träd, under produktionsprocessen.

För att göra Red Leicester ost, mjölkbönder kombinera cowâ € s mjölk med löpe, ett enzym som hjälper mjölken i koagulera för att bilda en mer solid liknande blandning. Blandningen tillåts sedan att sitta tills den separerar i fastare bitar som kallas ostmassa, och vätska som kallas vassla. Ostmassan kan sedan färgas med annatto att ge osten en röd färg, innan de pressas ihop och sedan formas till ett hjul eller ett block form. Osten rekommenderas generellt att lagras i minst sex månader innan konsumera för att få optimal konsistens och smak.

Texturen av Red Leicester ost är vanligtvis ganska svårt, särskilt om den görs i dess traditionella form som en hjulform. Ju hårdare version av osten brukar vara torrare och flakier. Om osten framställs i ett block form i stället, är det mer sannolikt att ha en mjukare konsistens som är mer lämplig för att skära in i släta, intakta segment.

Red Leicester anses allmänt ha en mild smak med en något söt underton. Om osten köpas som ett hjul och har en flakier konsistens, är det ofta äts av sig själv såsom ett finger livsmedel eller parade med kex, bröd, eller frukt. Det kan också vara rakat och läggas till sallader eller riven och användas som garnering för tillagade rätter strax före servering. Den mjukare, blockformad version av osten har en tendens att smälta bättre än den flakier hjul versionen och kan tillsättas till alla rätter i vilka en smält ost är önskvärd.

Eftersom Red Leicester ost traditionellt produceras främst i Storbritannien, kan det inte vara lätt tillgänglig i andra delar av världen eller om den är tillgänglig, kanske inte nödvändigtvis vara överkomligt beroende på hur långt i vilket den exporterades. Vit Leicester, en liknande version av osten utan färg och är ofta billigare; kan det emellertid inte anses ha som komplex av en smak som den ursprungliga versionen. Osten kan också vara substituerad med Cheddarost för en liknande smak, textur och smältförmåga.

  • Red Leicester ost hjul åldrande på hyllorna.
  • Red Leicester är tillverkad av komjölk.
  • Annatoo, som används för att göra röda Leicester.