Tilldela en bild till en mapp

April 30

När du skapar en helt ny mapp på datorn, gör Windows mappen ser ut som en verklig manila sparar mappen. När du börjar att sätta saker i den mappen, försöker Windows att räkna ut vad dessa saker är och kan använda bilder från dessa filer som en del av ikonen filen mappen. Till exempel, om mappen innehåller bilder, en eller flera av bilderna kan faktiskt användas av Windows som en del av mappikonen.

Utöver detta, men gör att Windows du att åsidosätta sitt val och skapa vad man kallar mappbilder. Dessa tilldelas på en mapp för mapp basis. Du kan tilldela en bild som ska användas som en del av mappikonen på följande sätt:

 1. Öppna ett fönster i Utforskaren och visa den mapp i det fönstret.
 2. Högerklicka på mappen och välj Egenskaper i snabbmenyn.
 3. Se till att fliken Anpassa visas. (Se figur 1.)

  Tilldela en bild till en mapp

  Figur 1. fliken Anpassa i dialogrutan Egenskaper för en mapp.

 4. Klicka på knappen Välj fil. Windows visar dialogrutan Bläddra, som ser väldigt mycket ut som en vanlig dialogrutan Öppna.
 5. Använd kontrollerna i dialogrutan för att lokalisera och markera den fil du vill använda för mappen bilden. (Välj en JPG-fil, de är lätt för Windows att arbeta med.)
 6. Klicka på Öppna.
 7. Klicka OK för att stänga dialogrutan Egenskaper.

Windows bör uppdatera bilden på mappen filen omedelbart. Om den inte, tryck på F5 en gång för att uppdatera mappvisning. Mappen Bilden visas endast i fönstret Utforskaren om du visar fönsterinnehållet använder Medium, Large, eller extra stora ikoner.

Om du senare vill återställa mappens bildikonen till standard i Windows gör du så här:

 1. Öppna ett fönster i Utforskaren och visa den mapp i det fönstret.
 2. Högerklicka på mappen och välj Egenskaper i snabbmenyn.
 3. Se till att fliken Anpassa visas.
 4. Klicka på knappen Återställ standard.
 5. Klicka på OK.

Detta tips (7008) gäller för Windows 7.