Vad är Marwari Mehndi?

April 30

Marwari mehndi är en av de två populära mönster som används i mehndi, eller henna målning, i Indien. Denna tillfällig tatuering uppnås genom tillämpning av henna i komplexa konstruktioner med varierande teman. Marwari mönster består av otaliga tunna mönster som inte lämnar något mellanrum på hela sidan och kan ge intryck av en fin spetshandske. De mer moderna västerländska versioner kallas henna kropp konst.

Traditionell indisk mehndi vanligen tillämpas endast på en kvinnas händer och fötter, med undantag för en bröllopsceremonin där henna kan appliceras på bruden, brudgummen och flera andra viktiga figurer i bröllopsfest. Mehndi kan symbolisera fertilitet, god hälsa, visdom och andlig upplysning beroende på region. Man tror att den mörkare färgen på henna fläcken, den djupare kärleken mellan man och hustru. Tillämpningen av Marwari mehndien är inte bara för bröllop, emellertid, som det också tillämpas för många andra fester.

Det finns två typer av Mehndi applikationer exklusiva till Indien, som är Bombay och Marwari mehndi metoden. Den förra innebär stora genomarbetade mönster i en blomma eller påfågelmotiv, medan den senare har intrikata mönster. Ju mer invecklad design, desto längre ansökan tar, med vissa krav på upp till fem timmar. Om mehndi är avsedd för ett speciellt tillfälle, är det tillrådligt att tillämpa henna cirka två dagar innan så det tar ca 48 timmar innan färgen djupnar och uppsättningar.

Det finns fyra olika stilar av Mehendi mönster beroende på ursprung stilen. Den USA Mellanöstern mehndi är oftast blommig karaktär och inte konsekvent i mönstret medan den nordafrikanska man tenderar att använda blommönster också men i en geometrisk design. Indiska och pakistanska mehndi kan ge en illusion av att bära handskar eller strumpor som paisley, droppformade eller fina lacy linjer kan sträcka sig förbi handleder och vrister. Södra asiatiska mehndi tenderar att involvera block av färg på tå och fingertoppar.

Henna är en permanent fläck på det yttre lagret av huden. Den enda anledningen till att ansökan inte är permanent är att det yttre lagret av epidermis förnyar sig ständigt. Beroende på hur ofta händer eller fötter tvättas och vilken typ av tvål används, Marwari mehndi varar vanligtvis i upp till två veckor. Eftersom det är tradition i Indien att bruden inte delta i någon hushållsarbete medan henna är fortfarande synliga, de flesta tar stor omsorg att inte skrubba för hårt.

  • I Indien är det Bombay och Marwari Mehndi metoder som används.
  • Moderna västerländska Marwari mehndi kallas henna kropp konst.