Hur gör jag Study filosofi?

May 1

Filosofi är studiet av den grundläggande naturen av existens, kunskap och verklighet, genom att utforska förnuftet och det mänskliga sinnet. Filosofi skiljer sig från mer moderna metafysiska studier av "meningen med livet" genom att ta upp frågor från ett motiverat och logiskt perspektiv istället för ett andligt perspektiv. Alla som är intresserade av ämnet kan studera filosofi i en akademisk miljö eller kan välja att studera filosofi vid sin egen takt utanför en akademisk miljö.

Studien av filosofin har genomförts av akademiker i tusentals år. Omfattande bevis finns att akademiker från både östra och västra kulturerna var kända för att studera filosofi så långt tillbaka som vi har skriftliga rekord. Västerländska filosofin i allmänhet bryts upp i epoker, som börjar med presocratic före 6: e århundradet f.Kr. och fortsätter med den grekiska, Hellinistic och sedan romerska epoker. Österländsk filosofi går tillbaka ännu längre och inkluderar olika filosofer från Asien, Indien, Pakistan och Mellanöstern.

Den som vill studera filosofi på en professionell nivå kan välja att bedriva en examen i filosofi. De flesta större universitet i hela världen erbjuder en kandidatexamen, eller motsvarande, i studien av filosofi. I USA kan en elev väljer att fortsätta sin studie av filosofin genom att fylla en magisterexamen eller doktorsexamen. De flesta studenter väljer att fokusera på ett visst område i filosofi, som etik, logik, eller estetik. Social och politisk filosofi har också blivit populära områden inom studiet av filosofi.

Medan bedriva en examen är verkligen ett utmärkt sätt detta ämne, är det inte nödvändigt att slutföra en examen för att studera filosofi. Alla med ett intresse för filosofi kan studera ämnet hemifrån också. Det finns många böcker skrivna i ämnet, inklusive reproduktioner av antika texter av kända filosofer, samt modern analys av dessa texter. Dessutom är det inte nödvändigt att vara en grad-söker student att anmäla dig till en filosofi klass på en lokal skola i de flesta fall.

Vare studera filosofi i hopp om att göra det till en karriär eller bara av nyfikenhet, är det bäst att begränsa studien för att inte bli överväldigad. Till exempel kan en student vill fokusera på östra eller västra filosofi att påbörja sina studier. Från denna punkt, kan studien vidare begränsats genom att studera en specifik era av filosofin, såsom grekisk filosofi eller ett specifikt ämne som etik.