Vad är en Pounce Mönster?

July 15

Används av skyltmålare och andra hantverkare, är ett pounce mönster ett enkelt format för att lägga ut konstverk. Den kan användas för många olika projekt, såsom märkning positionerna för handmålade bokstäver och logotyper, vinyl bokstäver, plast eller trä bokstäver eller snidade eller trä-brända konstruktioner.

En pounce mönster är helt enkelt ett spåras version av en bokstav eller logotyp som måste tillämpas på en bakgrund. Mönstret spåras på papper med en "pounce hjul" som gör små hål i översikten av designen. Ett hjul med 15 tänder per tum är tillräckligt för de flesta projekten. När spåra mönster, placera papper på kartong, kork, skum, eller något annat flexibelt material som du inte har något emot att göra hål i.

När pounce mönstret är klar, lägg det uppåt mot bakgrunden och damm med pulver eller krita, antingen för hand eller med en pounce påse. Överdriv inte pulvret. Du behöver bara en lätt damning. För mycket pulver kommer att göra en enda röra, kan skapa en ojämn kontur, och kan blandas med färg som orsakar klumpar. Kom ihåg att om du använder en ljus bakgrund, måste du använda mörk pulver, och vice versa.

Eftersom pounce mönstret dammas, sipprar pulvret genom de små hålen. Detta skapar en ljus kontur som markerar den exakta placeringen av bokstäver eller logotyper, så att de kan tillämpas felfritt. Konturen kan tas bort lätt efter ansökan, genom att torka bort pulvret.

Om målning, är det en bra idé att göra pounce mönstret bara lite större än den faktiska brev eller design, så du kan måla innanför krita linjerna. Annars kan återstoden blandas med färgen eller skapa grova, ojämna kanter. Making mönstret omkring 1/16 av en tum (eller ca en halv millimeter) större än konstruktions bör räcka.

Kasta mönster är det mest praktiska metoden för konstverk eller tecken som kräver repetitiva bokstäver eller motiv. Ett mönster kommer att göra många kopior av de nödvändiga symboler. Även om denna metod ses som "old school" med några av dagens hantverkare, är det fortfarande används flitigt av många, särskilt för arbeten som kräver program på plats. En pounce mönster är också en favorit verktyg för individer som inte har högteknologisk utrustning eller inte har mycket erfarenhet med bokstäver och liknande applikationer, eftersom det är enkelt och billigt att förbereda.